A pozsonyi magyar gyermekek is csatlakoztak az egymillió gyermek imájához

2018. október 19., péntek | 11:26

Hatvanöt magyar hittanos gyermek imádkozott együtt október 18-án a pozsonyi magyar iskolában, csatlakozva az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért a békéért” elnevezésű kezdeményezéshez.

Az iskolában összegyűlt gyermekek Kováts Valéria és Bacskádi Teréz hitoktatók vezetésével fohászkodtak együtt a békéért, tudatosítva, hogy világszerte hozzájuk hasonlóan gyermekek ezrei ugyanezzel az imádsággal kérik Istent és Szűz Mária közbenjárását a világ békéjéért. A Pozsonyi Magyar Katolikus Közösség nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a gyermekek már kiskoruktól ismerjék és szeressék ezt az imádságot.

Forrás és fotó: Pozsonyi Magyar Katolikus Közösség

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
te-is-tamogathatod-az-egyhaz-tarsadalmi-szerepvallalasat
Te is támogathatod az Egyház társadalmi szerepvállalását!

Az egy százalékok felajánlására bátorítjuk olvasóinkat, és figyelmükbe ajánljuk ismét a Viber alkalmazásban elérhető matricacsomagot, amelyet április 28-ig tölthetnek le.

12:00
akikert-harang-nem-szolt-tiz-eve-segiti-magzatvesztoket-kovacs-ferenc-es-treer-maria
Akikért a harang nem szólt – Tíz éve segíti a magzatvesztőket Kovács Ferenc és Treer Mária

Tabukat döntöget Kovács Ferenc diakónus és felesége, Treer Mária mentálhigiénés lelkigondozó: abortuszon átesettek, valamint gyermeküket vetélés, halvaszületés miatt elvesztők számára szerveznek lelkigyakorlatokat 2009 óta. A tíz év alatt közel négyszáz szülő oszthatta meg velük fájdalmát, „amiről nem illik beszélni”.

2019. április 23., kedd