A pozsonyi magyar gyermekek is csatlakoztak az egymillió gyermek imájához

2018. október 19. péntek 11:26

Hatvanöt magyar hittanos gyermek imádkozott együtt október 18-án a pozsonyi magyar iskolában, csatlakozva az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért a békéért” elnevezésű kezdeményezéshez.

Az iskolában összegyűlt gyermekek Kováts Valéria és Bacskádi Teréz hitoktatók vezetésével fohászkodtak együtt a békéért, tudatosítva, hogy világszerte hozzájuk hasonlóan gyermekek ezrei ugyanezzel az imádsággal kérik Istent és Szűz Mária közbenjárását a világ békéjéért. A Pozsonyi Magyar Katolikus Közösség nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a gyermekek már kiskoruktól ismerjék és szeressék ezt az imádságot.

Forrás és fotó: Pozsonyi Magyar Katolikus Közösség

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
a-szexualitasban-kifejezodo-szeretet-meltosaga-es-szepsege-cupich-biboros-eloadasa-dublinban
A szexualitásban kifejeződő szeretet méltósága és szépsége – Cupich bíboros előadása Dublinban

Augusztus 21–26. között rendezték meg Dublinban a Családok IX. Világtalálkozóját. Sorozatunkban ezúttal Blase Cupich bíboros, chicagói érsek előadását összegezzük, aki a házastársi szeretet testi dimenziójáról beszélt és vezetett beszélgetést augusztus 23-án.

19:58
az-iraki-szir-keresztenyek-beke-es-remeny-emberei-eloadas-pazmanyon
Az iraki szír keresztények a béke és a remény emberei – Előadás a Pázmányon

„Az iraki kereszténység helyzete az Iszlám Állam után” címmel Yohanna Petros Mouche moszuli szír katolikus érsek és Nicodemus Daoud Matti Sharaf moszuli szír ortodox érsek tartott előadást november 14-én este a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán.

15:04