A Santa Maria Maggiore- és a Lateráni Szent János-bazilikába látogatott a Szentatya

Ferenc pápa – 2016. február 11., csütörtök | 17:55

Ferenc pápa február 11-én magánlátogatást tett a római Santa Maria Maggiore-bazilikában, majd a lateráni bazilikában római papok közösségével találkozott.


Ferenc pápa csütörtökön késő délelőtt kereste fel a Santa Maria Maggiore-bazilikát, ahol szokásához híven ezúttal is imádkozott a Salus Populi Romani-kegykép előtt apostoli utazása sikeréért: február 12-én, pénteken Mexikóba utazik.

* * *

Ezt követően Ferenc pápa átment a közeli Lateráni Szent János-bazilikába, ahol a római papok hagyományos találkozója zajlik a nagyböjt kezdetén. Itt a Szentatya meggyóntatott néhány lelkipásztort.

Ferenc pápa római papsággal való találkozójának középpontjában a bűnbánat állt – magyarázta a Agostino Vallini bíboros, római helynök. – A bűnbánat annak a lehetősége, hogy az ember megtapasztalja Isten irgalmasságát. A papság számára kiemelten fontos e megtapasztalás közvetítése a rájuk bízott közösségek felé.

Az összejövetelt Angelo De Donatis római segédpüspök vezette, aki a helyi papság állandó képzéséért felel. A nagyböjtre való tekintettel a találkozón összegyűjtött felajánlásokat az egyházmegyei karitász javára fordítják. Vallini bíboros azt is elmondta, hogy a pápa minden egyes római papnak ajándékozott egy példányt az Isten neve irgalmasság című könyvéből.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria