A „Szent József, a munkás” férfiszövetség lelki megerősítő hétvégét szervezett

Külhoni – 2015. március 28., szombat | 13:58

A gondokról és azok megoldásáról beszélgettek a „Szent József, a munkás” Katolikus Férfiszövetség lelki megerősítő hétvégéjén – tájékoztat a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye.


                                          Képgaléria – Klikk a képre!

Személyes megvallásokat, együtt gondolkodást és együtt töltekezést hozott a Szent József, a munkás Katolikus Férfiszövetség lelki hétvégéje, melyet március 20. és 22. között tartottak a Szent János apostol és evangélista plébánián.

A fiatalabbak, középkorúak és idősebbek érdeklődésére is számot tartó rendezvény pénteken este vette kezdetét, a téma: Van gond, van erő feldolgozására azonban szombaton nyílt idő. Délelőtt mindenki felírhatta egy-egy cetlire a kihívásait, ezeket összegyűjtve pedig megindult egy beszélgetés, majd az erőforrásokra összpontosítottak. Igazi, emberközeli, „hús-vér” gondok merültek fel a család, munkahely, egészség és egzisztencia kérdései mellett a hit dolgaiban is elmerülve, valamint ez utóbbit soha meg nem kerülve. Ilyen módon a megoldások, az erőforrások is elsősorban a hitre épültek, kiemelve a közösség szerepét.


A szombat délutáni napsütéses idő nagyszerű körülményeket biztosított a Kossuth-kertbe tervezett keresztúti ájtatossághoz. Később a néptánc került a középpontba, a vacsorát követően pedig szentségimádáson vettek részt. A lelki megerősítő hétvége vasárnap, a szentmisét követően, közös tervezgetéssel ért véget. A résztvevők ugyanis szeretnék a tapasztalataikat a családban, közösségeikben is értékessé tenni.

Fotó: Szatmári Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria