A Szent Kristóf Ház fogyatékkal élő fiataljai léptek fel Móron

2018. június 6. szerda 09:28

Sokéves múltra tekinthet vissza a Móron működő Bice-Bóca Egyesület és a székesfehérvári Szent Kristóf Ház együttműködése. Idén május 12-én találkozott a két szervezet, a fogyatékkal élők napján.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Mindkét szervezetnél a fogyatékkal élők támogatása áll a középpontban, amit hasonló lelkülettel próbálnak végezni, hiszen a Jézustól tanult szolgáló szeretet határozza meg mindennapjaikat, tevékenységüket. További összekötő elem, hogy több Móron élő fiatal jár a Szent Kristóf Házba, miközben tagja a Bice-Bóca Egyesületnek is. Vannak komoly, nagy közös programjaik is, mint például a minden évben a Bice-Bóca Egyesület által Móron megszervezett fogyatékkal élők napja, melynek mottója: „Mindannyian mások vagyunk” – mindenki kincseket hordoz magában, amivel megajándékozhatja a másik embert. A feladat mindnyájunk számára közös: meg kell tanulnunk szeretni!

Az idei találkozásra május 12-én került sor, amelyre a Szent Kristóf Házban már hetekkel korábban elkezdték a felkészülést, gyakorlást, hiszen az ott lakók is felléptek énekekkel, tánccal, versekkel. A program délelőtti része tulajdonképpen erről szól: a különböző helyről érkező, akadályozottsággal élők bemutatkozásáról. A délután folyamán különböző játékos ügyességi és integrációs feladatokkal foglalhatja el magát minden jelenlévő.

A város központjában sok érintett fiatal, családtag, a város vezetői és más érdeklődők alkotják azt a csapatot, akik megpróbálják megélni az elfogadást, befogadást, a feltétel nélküli szeretetet, szolgálatot. Külön kiemelendő a Móron működő önkéntes karitászcsoport munkája, akik egész napos szolgálatukkal segítik a programot.

Forrás és fotó: Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
a-haromlabu-fesztival-augusztusban-ujra-arcus-temporum-pannonhalman
A háromlábú fesztivál – Augusztusban újra Arcus Temporum Pannonhalmán

Az idei Arcus Temporum, a pannonhalmi művészeti fesztivál programjait június 19-én mutatták be a sajtónak a Budapest Music Center könyvtárában. Az augusztus 24. és 26. között sorra kerülő esemény a zene, az irodalom és a spiritualitás köré szerveződik.

2018. június 19. kedd
ferenc-papa-csaladokhoz-1-resz-szerelem-olyan-mint-tesztafozes-mindennapi-feladat
Ferenc pápa a családokhoz (1. rész): A szerelem olyan, mint a tésztafőzés – mindennapi feladat!

Június 16-án délben a Szentatya a Családtársulatok Fórumának delegációját fogadta a szervezet fennállásának huszonötödik évfordulója alkalmából. Ferenc pápa rögtönzött beszédét – mely kiragadott részleteiben bejárta a magyar sajtót is – két részletben, teljes terjedelmében közöljük.

2018. június 19. kedd