A Szent Kristóf Ház fogyatékkal élő fiataljai léptek fel Móron

2018. június 6. szerda 09:28

Sokéves múltra tekinthet vissza a Móron működő Bice-Bóca Egyesület és a székesfehérvári Szent Kristóf Ház együttműködése. Idén május 12-én találkozott a két szervezet, a fogyatékkal élők napján.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Mindkét szervezetnél a fogyatékkal élők támogatása áll a középpontban, amit hasonló lelkülettel próbálnak végezni, hiszen a Jézustól tanult szolgáló szeretet határozza meg mindennapjaikat, tevékenységüket. További összekötő elem, hogy több Móron élő fiatal jár a Szent Kristóf Házba, miközben tagja a Bice-Bóca Egyesületnek is. Vannak komoly, nagy közös programjaik is, mint például a minden évben a Bice-Bóca Egyesület által Móron megszervezett fogyatékkal élők napja, melynek mottója: „Mindannyian mások vagyunk” – mindenki kincseket hordoz magában, amivel megajándékozhatja a másik embert. A feladat mindnyájunk számára közös: meg kell tanulnunk szeretni!

Az idei találkozásra május 12-én került sor, amelyre a Szent Kristóf Házban már hetekkel korábban elkezdték a felkészülést, gyakorlást, hiszen az ott lakók is felléptek énekekkel, tánccal, versekkel. A program délelőtti része tulajdonképpen erről szól: a különböző helyről érkező, akadályozottsággal élők bemutatkozásáról. A délután folyamán különböző játékos ügyességi és integrációs feladatokkal foglalhatja el magát minden jelenlévő.

A város központjában sok érintett fiatal, családtag, a város vezetői és más érdeklődők alkotják azt a csapatot, akik megpróbálják megélni az elfogadást, befogadást, a feltétel nélküli szeretetet, szolgálatot. Külön kiemelendő a Móron működő önkéntes karitászcsoport munkája, akik egész napos szolgálatukkal segítik a programot.

Forrás és fotó: Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
cselekves-felelosseg-isten-es-ember-szeretet-szocialis-projekthet-fiataloknak-budapesten
Cselekvés, felelősség, Isten- és emberszeretet – Szociális projekthét fiataloknak Budapesten

Projekthétre hívtak össze egy katolikus szociális akadémia kezdeményezésére közép- és kelet-európai fiatalokat Budapestre. A 150 résztvevő a főváros szociális nehézségei ellen küzdő szervezetek munkájával ismerkedett. Augusztus 13-án Erdő Péter bíborossal ünnepeltek szentmisét a Mátyás-templomban.

2018. augusztus 14. kedd
ferenc-papa-fiataloknak-vallaljatok-kockazatot-szerelemert-az-eletert
Ferenc pápa a fiataloknak: Vállaljatok kockázatot a szerelemért, az életért!

Augusztus 11-én, szombat este mintegy százezer olasz fiatal tartott imavirrasztást a római Circus Maximusban, két hónappal az „ifjúság, hit és hivatástisztázás” témájának szentelt püspöki szinódus előtt. A Szentatya szokásához híven most is párbeszédet folytatott a résztvevőkkel.

2018. augusztus 13. hétfő