A Szent Kristóf Ház fogyatékkal élő fiataljai léptek fel Móron

2018. június 6. szerda 09:28

Sokéves múltra tekinthet vissza a Móron működő Bice-Bóca Egyesület és a székesfehérvári Szent Kristóf Ház együttműködése. Idén május 12-én találkozott a két szervezet, a fogyatékkal élők napján.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Mindkét szervezetnél a fogyatékkal élők támogatása áll a középpontban, amit hasonló lelkülettel próbálnak végezni, hiszen a Jézustól tanult szolgáló szeretet határozza meg mindennapjaikat, tevékenységüket. További összekötő elem, hogy több Móron élő fiatal jár a Szent Kristóf Házba, miközben tagja a Bice-Bóca Egyesületnek is. Vannak komoly, nagy közös programjaik is, mint például a minden évben a Bice-Bóca Egyesület által Móron megszervezett fogyatékkal élők napja, melynek mottója: „Mindannyian mások vagyunk” – mindenki kincseket hordoz magában, amivel megajándékozhatja a másik embert. A feladat mindnyájunk számára közös: meg kell tanulnunk szeretni!

Az idei találkozásra május 12-én került sor, amelyre a Szent Kristóf Házban már hetekkel korábban elkezdték a felkészülést, gyakorlást, hiszen az ott lakók is felléptek énekekkel, tánccal, versekkel. A program délelőtti része tulajdonképpen erről szól: a különböző helyről érkező, akadályozottsággal élők bemutatkozásáról. A délután folyamán különböző játékos ügyességi és integrációs feladatokkal foglalhatja el magát minden jelenlévő.

A város központjában sok érintett fiatal, családtag, a város vezetői és más érdeklődők alkotják azt a csapatot, akik megpróbálják megélni az elfogadást, befogadást, a feltétel nélküli szeretetet, szolgálatot. Külön kiemelendő a Móron működő önkéntes karitászcsoport munkája, akik egész napos szolgálatukkal segítik a programot.

Forrás és fotó: Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
-van-egy-almunk-vilag-vallasi-vezetoi-beke-muhelyeben-munkalkodnak
„Van egy álmunk!” – A világ vallási vezetői a béke műhelyében munkálkodnak

Ökumenikus imádsággal és ünnepélyes szertartással ért véget október 16-án Bolognában az idén 32. alkalommal megrendezett vallások közötti találkozó, ahol a világ vallási vezetői együtt keresték, építették a béke hídjait.

09:38
a-parbeszeddel-csak-nyerhetunk-bemutattak-klaus-von-stosch-az-iszlam-mint-kihivas-cimu-kotetet
A párbeszéddel csak nyerhetünk – Bemutatták Klaus von Stosch „Az iszlám mint kihívás” című kötetét

A Magyar Kurír kiadásában megjelent Klaus von Stosch „Az iszlám mint kihívás – Keresztény megközelítések” című kötete. A könyvet Dejcsics Konrád bencés szerzetes és Szőke Péter, a hazai Sant’Egidio közösség vezetője mutatta be a szerző jelenlétében október 15-én, a budapesti D18 könyvesboltban.

2018. október 16. kedd