A Szent Kristóf Ház fogyatékkal élő fiataljai léptek fel Móron

2018. június 6. szerda, 09:28

Sokéves múltra tekinthet vissza a Móron működő Bice-Bóca Egyesület és a székesfehérvári Szent Kristóf Ház együttműködése. Idén május 12-én találkozott a két szervezet, a fogyatékkal élők napján.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Mindkét szervezetnél a fogyatékkal élők támogatása áll a középpontban, amit hasonló lelkülettel próbálnak végezni, hiszen a Jézustól tanult szolgáló szeretet határozza meg mindennapjaikat, tevékenységüket. További összekötő elem, hogy több Móron élő fiatal jár a Szent Kristóf Házba, miközben tagja a Bice-Bóca Egyesületnek is. Vannak komoly, nagy közös programjaik is, mint például a minden évben a Bice-Bóca Egyesület által Móron megszervezett fogyatékkal élők napja, melynek mottója: „Mindannyian mások vagyunk” – mindenki kincseket hordoz magában, amivel megajándékozhatja a másik embert. A feladat mindnyájunk számára közös: meg kell tanulnunk szeretni!

Az idei találkozásra május 12-én került sor, amelyre a Szent Kristóf Házban már hetekkel korábban elkezdték a felkészülést, gyakorlást, hiszen az ott lakók is felléptek énekekkel, tánccal, versekkel. A program délelőtti része tulajdonképpen erről szól: a különböző helyről érkező, akadályozottsággal élők bemutatkozásáról. A délután folyamán különböző játékos ügyességi és integrációs feladatokkal foglalhatja el magát minden jelenlévő.

A város központjában sok érintett fiatal, családtag, a város vezetői és más érdeklődők alkotják azt a csapatot, akik megpróbálják megélni az elfogadást, befogadást, a feltétel nélküli szeretetet, szolgálatot. Külön kiemelendő a Móron működő önkéntes karitászcsoport munkája, akik egész napos szolgálatukkal segítik a programot.

Forrás és fotó: Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
pro-cultura-hungarica-dijat-kapott-bojte-csaba
Pro Cultura Hungarica díjat kapott Böjte Csaba

A magyar kultúra ápolását, a közösségépítést és a nemzeti identitás megőrzését elismerő díjakat, köztük Böjte Csabának Pro Cultura Hungarica díjat adtak át a magyar kultúra napján, január 22-én a budapesti Hagyományok Házában.

09:51
zenari-biboros-budapesten-keresztenyek-irgalmas-szamaritanusok-sziriai-foldi-pokolban
Zenari bíboros Budapesten: A keresztények irgalmas szamaritánusok a szíriai földi pokolban

Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nuncius január 21-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében beszélt a szíriai nép, különösen a gyermekek szenvedéseiről. Bemutatták a magyar kormány által támogatott kórházi programot is, amely a szegények kezelését teszi lehetővé.

2019. január 22. kedd