A szíriai békéért hívnak imára az aleppói fiatalok

2016. február 26. péntek 14:55

Aleppo a háború által egyik leginkább sújtott város Szíriában. A fiatalok, akik a helyi szalézi oratóriumba járnak, arra kérték a szaléziakat és minden keresztényt, akiket megkímélt a háború pokla, hogy hétfő esténként töltsenek egy órát szentségimádással, a szíriai békéért imádkozva.

Aleppo város be van kerítve. Nem lehet szabadon belépni ide vagy elhagyni. Bombák és rakéták hullnak naponta a környékére.

„Épp most látogattam meg olyan embereket, akiket megcsonkított egy bomba, amely a házaikban robbant fel” – nyilatkozta Georges Fattal atya, az aleppói szalézi ház igazgatója az ANS-nek, a szaléziak nemzetközi hírügynökségének. „Néhányan elvesztették szemük világát, mások a kezüket. Veszélyes kimenni az utcára, de az otthonod csendjében is meghalhatsz.”

A szalézi központ szerencsére a város egyik olyan részében található, amelyet a legkevésbé sújt az erőszak. Sok fiatal látogatja, akik egy kis békéért és normális életért jönnek ide. „Ez az oratórium mindig is sok fiatalt vonzott és sok hivatást adott az egyháznak és a szaléziaknak. Most jönnek a város más területeiről is, mert sok templom már elpusztult” – magyarázta Georges Fattal.

A segítségnyújtás is szerepet játszik az oratórium népszerűségében, ideértve az anyagi segítséget, melyet a szalézi közösség ad. „Hála a rendnek és néhány jótevőnek, abban a helyzetben vagyunk, hogy segíthetjük az oratóriumba járó hétszáz fiatal családját is. Néhány nappal ezelőtt szétosztottunk nyolcszáz pár cipőt, és ezekben a napokban, mint a hónap vége felé mindig, élelmiszert osztunk és anyagi segítséget nyújtunk. Az árak már az egekbe szöktek a háború kezdete óta” – mondja a házfőnök.

Az aleppói szaléziak nagyon elkötelezettek, mindent megtesznek a fiatalokért: „Megpróbáljuk a fiatalok szolgálatának áldozni magunkat, hogy egy kis mosolyt adjunk nekik ezekben a fájdalmas időkben” – hangsúlyozza a szalézi ház igazgatója. A fiatalok felismerik ezt az elkötelezettséget, és ők az elsők, akik hisznek benne, hogy képesek ellenállni a csüggedésnek. „Február 26-án és 27-én, pénteken és szombaton egy nagy show-műsort állítanak színpadra, amelynek Pier Jabloyan szalézi atya a szerzője. Arról szól, hogy jogunk van egy kis fényre ebben a sötétségben. Megkérdeztük a fiatalokat, hogy a bombázás kockázata ellenére is folytatni akarják-e a show-t, és ők voltak azok, akik ragaszkodtak a folytatáshoz.”

A fiatalok és a szaléziak közösen a háború valóságát arra a lehetőséggé változtatják, hogy elmélyítsék hitüket. „Egyik délután találkoztunk az egyetem hallgatóival, hogy arról beszéljünk, mi jót hozott nekünk a háború. Meg vagyunk győződve arról, ahogy Szent Pál mondta: minden dolog a javára válik azoknak, akik Istent szeretik” – fogalmazott Fattal atya.

A szalézi ház igazgatója ugyanebben a szellemben azon dolgozik, hogy az irgalmasság jubileumi szentévét valósággá tegye Aleppo fiataljai számára: „Ebben az elképzelhetetlen helyzetben meg akarjuk mutatni nekik a megbocsátást és az irgalmat, hogy érezzék, az egyház törődik minden gyermekével.”

„Hétfőnként egy óra szentségimádást tartunk a békéét, délután 6 és 7 óra között. Kérünk benneteket, ha lehetséges, ugyanebben az időpontban csatlakozzatok hozzánk, legyetek velünk lelki közösségben. Hiszünk az ima erejében!” – hív az aleppói fiatalokkal közös fohászra a szalézi szerzetes.

Forrás és fotó: Szaléziak.hu

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
bojte-csaba-szent-kristof-vezessen-minket-az-irgalom-es-josag
Böjte Csaba: Szent Kristóf vezessen minket az irgalom és jóság partjára

Szent Kristófra emlékezve a zarándokok, utazók és a járművek megáldásával ünnepeltek Szántódpusztán július 23-án. A Csillagösvény elnevezésű missziós körutat járó Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkar énekelt a búcsún, a szentmisét Böjte Csaba mutatta be.

2016. július 24. vasárnap
ferenc-papa-az-imadsag-az-elso-es-legfobb-munkaeszkoz-kezunkben
Ferenc pápa: Az imádság az első és legfőbb „munkaeszköz” a kezünkben!

Július 24-én délben Ferenc pápa ismét elimádkozta az Úrangyala imádságot a Szent Péter téren összegyűlt hívőkkel. Előtte a napi evangéliumról elmélkedett, arról, hogy mit tanított Jézus az imáról. Utána pedig imádságot kért a krakkói Ifjúsági Világtalálkozón részt vevő fiatalokért.

2016. július 24. vasárnap
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István RádióMagyar Katolikus Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPKÚj Ember  Magyar Katolikus Rádió Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle