A Szűzanya oltalmába ajánlják a szatmárnémeti katolikus ifjúsági találkozót

Külhoni – 2018. február 16., péntek | 16:15

„Ne félj Mária! Kegyelmet találtál Istennél” – ez a nyáron Szatmárnémetiben rendezendő Országos Katolikus Ifjúsági Találkozó (OKIT) mottója. A szervezők a Szűzanyát választották a rendezvény mennyei pártfogójának.

„Mária rendkívül fiatal, amikor fogadja az angyal híradását, és kimondja igenjét, hogy a Megváltó anyja legyen. Hatalmas ajándék az, amit hírül adtak neki, nagy kihívásokat is rejt magában” – hangsúlyozza Ferenc pápa a 32. ifjúsági világnapra írt üzenetében. Ezt az idézetet emelik ki az OKIT szervezői is, amikor indokolják, miért a Szűzanyát választották a 2018-as találkozó pártfogójának. Az Országos Katolikus Ifjúsági Találkozót és résztvevőit a hagyomány szerint mindig egy szent oltalmába ajánlják, akire különös figyelmet fordítanak a rendezvény teljes időtartama alatt.

„Mária teljesen közvetlen és nyitott volt az Istennel való kapcsolatában, így tudott a Szentlélek hatására Isten Anyjává válni, és Krisztus Anyjaként a keresztényeknek, sőt minden embernek anyjává lenni – írják a szervezők. – A földön olyan szoros kapcsolatban volt Jézussal, mint senki más, és olyan közel áll hozzá, hogy ez a közelség a mennyben sem szűnik meg. Mária a mennyek királynéja, és anyai mivoltában egészen közel van hozzánk.”

Forrás és fotó: Szatmárnémeti Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria