A Test Teológiája csoport tagjai tartottak előadást Szegeden a házasság hetében

2017. február 17. péntek 13:49

A Test Teológiája csoport tagjai a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség meghívására tartottak előadást a házasság hete keretében február 16-án. Beszéltek családról, házasságról, szerelem és szexualitás kapcsolatáról, megosztották saját tapasztalatból eredő meglátásaikat.


Mit tanít az Egyház a szexualitásról? Miért tekintenek fontos erényként a házassági előtti tisztaságra? Ezekre a kérdésekre kereste a választ Szegeden az öt előadó: fiatal jegyesek, valamint házasságban élők. Őszinte hangon beszéltek tapasztalataikról és a házasság előtti tisztasággal kapcsolatos véleményükről.

A közel kétórás előadás előzetese volt a márciusra tervezett szegedi találkozónak, amikor a Test Teológiája csoport egy teljes hétvégére látogat el a Tisza-parti városba. 

A Test Teológiája csoport 2009-ben imacsoportként indult el, és 2014-ben tartották meg az első háromnapos hétvégés lelkigyakorlatot Budapesten. Jellemzően 18 és 35 év közötti egyedülállókat, illetve párokat hívnak beszélgetésre. A találkozások során II. János Pál pápa tanításait szeretnék továbbadni. A szent pápa közel három évtizedes szolgálatának első éveiben 129 szerdai általános audiencián beszélt emberi teremtettségünkről, szexualitásról, férfi és nő kapcsolatáról, házasságról, Isten eredeti tervéről.

Ha szeretnének e-mailben értesítést kapni a következő hétvégékről, ITT lehet jelentkezni a TESTTEO' csoport hírlevelére, amiben naprakészen tájékoztatják az érdeklődőket a dátumokkal, regisztrációval, jelentkezés menetével kapcsolatban.

Forrás és fotó: Szeged-Csanádi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
keletrol-jon-lux-nyugatrol-luxus-kiss-rigo-laszlo-magyar-puspokok-ad-limina-latogatasarol
Keletről jön a lux, nyugatról a luxus – Kiss-Rigó László a magyar püspökök ad limina látogatásáról

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjai november 20. és 24. között ad limina látogatáson vesznek részt Rómában. A küldöttség tagjaként Rómában tartózkodó Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök a Vatikáni Rádió magyar adásában beszélt eddigi tapasztalatairól, élményeiről.

14:28
ferenc-papa-misen-belepunk-golgota-esemenyeibe-es-nem-szinieloadasra-megyunk
Ferenc pápa: A misén belépünk a Golgota eseményeibe, és nem színielőadásra megyünk!

A Szentatya november 22-én folytatta katekéziseit a szentmiséről. A mise emlékezet jellegéről elmélkedett, a szentmise ugyanis Krisztus húsvéti misztériumának emlékezete.

2017. november 22. szerda