A Test Teológiája csoport tagjai tartottak előadást Szegeden a házasság hetében

2017. február 17. péntek 13:49

A Test Teológiája csoport tagjai a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség meghívására tartottak előadást a házasság hete keretében február 16-án. Beszéltek családról, házasságról, szerelem és szexualitás kapcsolatáról, megosztották saját tapasztalatból eredő meglátásaikat.


Mit tanít az Egyház a szexualitásról? Miért tekintenek fontos erényként a házassági előtti tisztaságra? Ezekre a kérdésekre kereste a választ Szegeden az öt előadó: fiatal jegyesek, valamint házasságban élők. Őszinte hangon beszéltek tapasztalataikról és a házasság előtti tisztasággal kapcsolatos véleményükről.

A közel kétórás előadás előzetese volt a márciusra tervezett szegedi találkozónak, amikor a Test Teológiája csoport egy teljes hétvégére látogat el a Tisza-parti városba. 

A Test Teológiája csoport 2009-ben imacsoportként indult el, és 2014-ben tartották meg az első háromnapos hétvégés lelkigyakorlatot Budapesten. Jellemzően 18 és 35 év közötti egyedülállókat, illetve párokat hívnak beszélgetésre. A találkozások során II. János Pál pápa tanításait szeretnék továbbadni. A szent pápa közel három évtizedes szolgálatának első éveiben 129 szerdai általános audiencián beszélt emberi teremtettségünkről, szexualitásról, férfi és nő kapcsolatáról, házasságról, Isten eredeti tervéről.

Ha szeretnének e-mailben értesítést kapni a következő hétvégékről, ITT lehet jelentkezni a TESTTEO' csoport hírlevelére, amiben naprakészen tájékoztatják az érdeklődőket a dátumokkal, regisztrációval, jelentkezés menetével kapcsolatban.

Forrás és fotó: Szeged-Csanádi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-isten-kitartoan-szeret-es-vigasztal-minket-ez-remenyunk-alapja
Ferenc pápa: Isten kitartóan szeret és vigasztal minket – ez reményünk alapja!

Március 22-én a szentatya a keresztény remény azon vonását hangsúlyozta, hogy erőnket, kitartásunkat, vigasztalásunkat nem magunknak köszönhetjük, hanem az Úrnak, és ő a belőle szüntelenül áradó jóság csatornájává tud tenni minket. Katekézisét teljes terjedelmében közöljük.

2017. március 22. szerda
erdo-peter-tartott-eloadast-az-europai-maria-radiok-talalkozojan
Erdő Péter tartott előadást az európai Mária Rádiók találkozóján

A jelenleg hetvenegy országban működő Mária Rádiók háromévente tartanak világtalálkozót, évente pedig regionálisat. Utóbbinak ebben az esztendőben március 21. és 23. között Magyarország volt a házigazdája Esztergomban, a Szent Adalbert Központban.

2017. március 22. szerda