A Test Teológiája csoport tagjai tartottak előadást Szegeden a házasság hetében

2017. február 17. péntek 13:49

A Test Teológiája csoport tagjai a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség meghívására tartottak előadást a házasság hete keretében február 16-án. Beszéltek családról, házasságról, szerelem és szexualitás kapcsolatáról, megosztották saját tapasztalatból eredő meglátásaikat.


Mit tanít az Egyház a szexualitásról? Miért tekintenek fontos erényként a házassági előtti tisztaságra? Ezekre a kérdésekre kereste a választ Szegeden az öt előadó: fiatal jegyesek, valamint házasságban élők. Őszinte hangon beszéltek tapasztalataikról és a házasság előtti tisztasággal kapcsolatos véleményükről.

A közel kétórás előadás előzetese volt a márciusra tervezett szegedi találkozónak, amikor a Test Teológiája csoport egy teljes hétvégére látogat el a Tisza-parti városba. 

A Test Teológiája csoport 2009-ben imacsoportként indult el, és 2014-ben tartották meg az első háromnapos hétvégés lelkigyakorlatot Budapesten. Jellemzően 18 és 35 év közötti egyedülállókat, illetve párokat hívnak beszélgetésre. A találkozások során II. János Pál pápa tanításait szeretnék továbbadni. A szent pápa közel három évtizedes szolgálatának első éveiben 129 szerdai általános audiencián beszélt emberi teremtettségünkről, szexualitásról, férfi és nő kapcsolatáról, házasságról, Isten eredeti tervéről.

Ha szeretnének e-mailben értesítést kapni a következő hétvégékről, ITT lehet jelentkezni a TESTTEO' csoport hírlevelére, amiben naprakészen tájékoztatják az érdeklődőket a dátumokkal, regisztrációval, jelentkezés menetével kapcsolatban.

Forrás és fotó: Szeged-Csanádi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
laszlo-kiralyt-nepunk-aldja-eloesti-vesperast-imadkoztak-gyori-dunakapu-teren
László királyt népünk áldja: Előesti vesperást imádkoztak a győri Dunakapu téren

Veres András győri megyéspüspök vezetésével imádkoztak előesti vesperást a Dunakapu téren felállított szabadtéri színpadon Győrben június 26-án, a Szent László-napok keretében.

2017. június 26. hétfő
-legyunk-az-ur-elofutarai-ternyak-csaba-matrafureden-keresztelo-szent-janos-unnepen
„Legyünk az Úr előfutárai!” – Ternyák Csaba Mátrafüreden, Keresztelő Szent János ünnepén

Az 1710–13-as pestisjárvány emlékét felidéző mátrafüredi Bene-búcsún június 25-én Ternyák Csaba egri érsek megáldotta a 250 éves, nemrég felújított Keresztelő Szent János-kápolnát.

2017. június 26. hétfő