A toronyi plébánia híveinek zarándoklata Budapestre

Kishírek – 2015. április 24., péntek | 10:55

Perger Gyula toronyi plébános vezetésével április 18-án rövid, ám tartalmas zarándokútra indultak Budapestre a Vas megyei Torony, Bucsu, Dozmat és Sé települések hívei, mintegy száznegyvenen – írja a Szombathelyi Egyházmegye.

Először a Szent István-bazilikát keresték fel, ahol a gencsapáti származású káplán, Gájer László fogadta a vendégeket, bemutatta a templom történetét és építészetét. A hívek énekeltek a főoltár Szent István-szobránál, tiszteletüket tették Boldog IV. Károly magyar király ereklyéje előtt, és imát mondtak a Szent Jobbnál. Megtekintették a kincstárat, valamint a kupola kilátójából Budapest panorámáját is.

A Parlamentet, benne a Szent Koronát és a koronázási jelvényeket idegenvezetéssel tekintették meg. Útjuk ezt követően a Terror Háza Múzeumba vezetett, ahol részletes tárlatvezetés keretében megismerhették a 20. századi Magyarország totális diktatúráinak mindennapjait. A zarándoklat utolsó állomása a budai Vár volt,  a hívek betértek a kívül-belül megújult Mátyás-templomba.

Fotó: Horváth István és Magyar Ákos

Magyar Kurír