A zuglói Regnum Marianum-templomban vezetett elsőszombati ájtatosságot Erdő Péter bíboros

2019. április 8., hétfő | 11:18

Sok évtizedes szokás Budapesten, hogy a hónap első szombatján – mindig más-más templomban – elsőszombati ájtatosságot tartanak a főpásztor vezetésével. Április 6-án a Zoborhegy téri Regnum Marianum-templomban imádkoztak a hívek Erdő Péter bíboros vezetésével a magyar ifjúságért és a családokért.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A szentbeszédben a nagyböjti evangélium üzenetére utalva a főpásztor így fogalmazott: „Isten előtt mérlegeljük az életünket, bánjuk meg bűneinket, ne ítéljünk meg más embereket. Hálás szeretettel köszönjük meg Isten bocsánatát, különösen ha egy jó gyónásban megtisztultunk bűneinktől. De ne felejtsük el, hogy az irgalmasság és az igazságosság ugyanannak a mindenható Istennek az alapvető tulajdonsága. Krisztus keresztjének és feltámadásának fényében szilárdan hisszük, hogy Isten mindannyiunkat személyes, örök boldogságra hív.”

„De látjuk az e világi élet szenvedéseit is. Akár a magányos öregek, a betegek, a haldoklók sorsát, akár a természeti katasztrófák áldozatainak sokaságát. Isten kimondhatatlanul nagyobb a mi fogalmainknál és elképzeléseinknél. Az ő szeretete nem emberi érzelgősség, hanem egyszerre az irgalmasság és az igazságosság teljessége. Ezért Jézus szelíd figyelmeztetése, hogy »többé ne vétkezzél«, a test és lélek örök Bírájának súlyos szava. Ebben a felismerésben járjuk tovább a nagyböjti bűnbánat útját és készüljünk az idei húsvét méltó megünneplésére” – zárta homíliáját Erdő Péter bíboros.

Forrás: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Facebook-oldala

Fotó: Nagy László

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
erdo-peter-husvet-vigiliajan-felelem-kozombosseg-ellenere-szivunk-tele-van-remennyel-es-orommel
Erdő Péter húsvét vigíliáján: a félelem, közömbösség ellenére szívünk tele van reménnyel és örömmel

Jóban-rosszban, szenvedésben és örömben összetartva segítsük egymást anyagilag, testileg és lelkileg egyaránt és bátorító, vonzó, erőt sugárzó jel lehessünk az egész világ előtt – mondta Erdő Péter bíboros, prímás húsvét vigíliáján Budapesten, a zsúfolásig megtelt Szent István-bazilikában.

2019. április 20., szombat
krisztus-feltamadasa-lathato-es-lathatatlan-vilag-talalkozasa
Ternyák Csaba: Krisztus feltámadása – A látható és a láthatatlan világ találkozása

Ternyák Csaba egri érsek írásával kívánunk minden kedves olvasónknak áldott, kegyelemmel teljes húsvéti ünnepeket!

2019. április 20., szombat
Útravaló – 2019. április 21., húsvétvasárnap

Útravaló – 2019. április 21., húsvétvasárnap

Napról napra közreadunk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat. Húsvét második vasárnapjáig Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót: elmélkedései a római egyház ősi stációs liturgiája útján vezetnek.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle