Adventi vásár és gyertyagyújtás Nagyváradon – KÉPGALÉRIÁVAL

Külhoni – 2014. december 8., hétfő | 16:35

A második szabadtéri adventi gyertyagyújtással zárult az első adventi vásár a nagyváradi székesegyház előtti téren 2014. december 6-án, szombaton délután – tájékoztatta szerkesztőségünket a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye.


A galéria megnyitásához kattintson a képre!

A délután háromkor kezdődő rendezvényen részt vevő családok, gyermekek, szülők, nagyszülők, fiatalok és idősek széles vásári kínálatból válogathattak. A nagyváradi Caritas képviseletében az idősek otthonának lakói, illetve a diákotthon növendékei ajánlották kézműves portékájukat az érdeklődők számára: karácsonyfadíszeket, kötött sálakat. A családosok csoportja mézeskalácsot és lekvárt, míg a püspökség konyhájának alkalmazottai házi süteményeket kínáltak. Az Élet Autizmussal Egyesület és a Várlak Egyházmegyei Ifjúsági Központ fiataljai karácsonyfadíszekkel kedveskedtek a vásárlóknak. A Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum diákjai és tanárai különböző kézműves-foglalkozások vezetését vállalták, de a muffindíszítés és -kóstolás sem maradt el.

A rendezvény csúcspontját kétségen kívül a Mikulás érkezése jelentette, aki teli zsákjában cukorkát hozott, főleg a legkisebbek örömére. Az adventi hangulat fokozása érdekében nem hiányozhatott a zene sem, amelyet a székesegyház gyermek- és felnőttkórusa biztosított. A délután folyamán zenetanulásra is nyílt lehetőség, Oláh Gabriella kántor közreműködésével.

A rendezvény moderátora Lakatos Attila, a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye munkatársa volt, míg a zenei hátteret és a hangosítást az erdélyi Mária Rádió biztosította, Tarr Gábor személyében. A Caritas munkatársai a rendezvény alatt végig forró teát kínáltak a résztvevőknek. Az idei vásár a második gyertya meggyújtásának 19 órakor kezdődő szertartásával zárult.

 
Fotó: Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria