Afrikai egyházak képviselőit fogadta Ferenc pápa

Ferenc pápa – 2018. június 23., szombat | 14:17

Afrika felemelkedése, a béke és az emberek életkörülményeinek javítása érdekében sokat tehetnek a keresztény egyházak, a köztük lévő teológiai és egyháztani eltérések dacára. Erről beszélt a Szentatya június 23-án az Organization of African Instituted Churches (OAIC) képviselőinek.

Első ízben fogadta audiencián a pápa az 1978-ban alapított szervezet, az Organization of African Instituted Churches (Afrikai Intézményesített Egyházak Szervezete) tagjait. Beszédében Afrikát az irgalmas szamaritánus példabeszédéből ahhoz az emberhez hasonlította, akit útközben megtámadnak, megsebesítenek, kirabolnak és otthagynak az út szélén. Rámutatott: ezzel szemben Jézus Krisztus evangéliuma reményt, békét, örömet, harmóniát, szeretetet és egységet nyújt a kizsákmányolt szegényeknek, a frusztrált fiataloknak, a fájdalomtól kiáltó időseknek és szenvedőknek.

Elő kell mozdítani a békét a konfliktusos régiókban, szolidárisnak kell lenni a rászorulókkal, szolgálni a közjót, és védeni az emberek méltóságát, szabadságát és jogait. Ebben kell összefogniuk a keresztényeknek. Segítsék elő a különböző etnikai, nyelvi és vallási csoportok együttélését. A Szentlélek világosítson meg minket, hogy megtaláljuk a módját, miként működhetünk együtt egy jobb jövőért Afrika számára – zárta szavait Ferenc pápa.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria