Aki inkább meghal, de a Guadalupei Szűz képét nem adja

2018. december 12., szerda | 17:43

A 85 éves Millie Francis egy a Guadalupei Szűz számtalan tisztelője közül. Egy floridai lakókocsiparkban él sok más nyugdíjassal együtt, és otthonát Lupita képével díszítette.

Az idős asszonynak a közelmúltban meggyűlt a baja a telep vezetőségével: azt követelik tőle, hogy távolítsa el a „Lupitát” ábrázoló képet lakókocsija oldaláról.

A képet azonban nemcsak hogy maga a néni festette, de az életénél is jobban ragaszkodik hozzá. Egyszer már majdnem meghalt: 16 évvel ezelőtt a klinikai halál állapotából tért vissza – de ha kell, most életét adja a Guadalupei Szűzért.

A mélyen hívő katolikus asszony odaadó tisztelője a Guadalupei Szűznek, Amerika védőszentjének; ha kell, a bíróság elé áll, de nem hajlandó leszedni a képet. A festménye alapjául szolgáló furnért a lakókocsi egyik ablaka helyére illesztette be, mert bántották a szemét éjszaka a kinti fények. Egy szentmise közben azért imádkozott, mihez is kezdjen a rétegelt lemezzel, ekkor kapta az inspirációt – szerinte magától a Guadalupei Miasszonyunktól –, hogy az ő képét fesse rá.

Az ingatlankezelő cégnek elsősorban az jelent problémát, hogy Millie Francis nem fejezte be határidőre az ablak eltávolítását, bár azt is nehezményezték az újságíróknak, hogy a néni nem kért engedélyt a lakókocsipark építészeti bizottságától ahhoz, hogy odafesthesse a Szűzanyát. Mivel a szomszédai változatos módokon díszítették saját mobil otthonaikat, a hite elleni támadásként éli meg a Lupita elleni hadjáratot, és azt gondolja, az illetékesek „fontosabb dolgokkal is törődhetnének”.

November 9-én az ingatlanos cég ügyvédei 30 napot adtak neki a kép eltávolítására – a határidő a Guadalupei Szűz ünnepe előtt három nappal járt le. Millie Francis nem távolította el a képet, és noha megviseli az ügy, azt tervezi, karácsonyra szépen feldíszíti otthonát, és a kép külön ünnepi megvilágítást kap.

Mivel értetlenül áll a jogi útvesztőben, a Kolumbusz Lovagokhoz fordult a plébániáján keresztül. „Azt mondják, ha ők nyernek, nekem kell kifizetnem az ügyvédeiket… Nem tudom, mi lesz velem, de abban biztos vagyok, hogy a képet nem veszem le.”

Forrás és fotó: Catholic News Agency

Magyar Kurír
(vn)

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kitekintő
Vezető híreink – olvasta már?
kovacs-zoltan-mariologus-gyumolcsolto-boldogasszony-unneperol-86418-20190324235153
Kovács Zoltán mariológus Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepéről

Az alábbiakban Kovács Zoltán plébános, mariológus írását tesszük közzé Urunk születésének hírüladása, magyar népi nevén Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepéről.

05:00
ferenc-papa-isten-turelmes-es-lehetoseget-ad-valtozasra
Ferenc pápa: Isten türelmes, és lehetőséget ad a változásra

Március 24-én a Szentatya Jézusnak az Isten irgalmasságáról és a megtérés szükségességéről szóló példázatáról elmélkedett a déli Angelus elimádkozásakor. Beszédének fordítását teljes terjedelmében közreadjuk.

2019. március 24., vasárnap
Útravaló – 2019. március 25., Urunk születésének hírüladása (Gyümölcsoltó Boldogasszony)

Útravaló – 2019. március 25., Urunk születésének hírüladása (Gyümölcsoltó Boldogasszony)

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Márciusban Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle