Álruhás nővérek az emberkereskedelem ellen Indiában

Megszentelt élet – 2014. december 19., péntek | 9:04

A Szeplőtelen és Segítő Szűz Mária Katekista Nővérek (SMI - a Szalézi Család egyik ága) tagjai a helyi rendőrséggel együttműködve négy év alatt harminc emberkereskedőt juttattak rács mögé a bordélyházakban végzett razziák során az indiai Kalkuttában – adja hírül a Szaléziak.hu.

Rendi ruháikat a szokásos indiai női viseletre cserélve a nővérek hármas-négyes csoportokban, rendőrök kíséretében éjszaka sorra járták a bordélyházakat az indiai városban, ahol egykor Teréz anya is működött, és kimentették a fiatal nőket, közöttük több tizenéves lányt is, fogvatartóik karmaiból.

„Négy év alatt harminc emberkereskedőt juttattunk börtönbe” – mondta el Sharmi D’Souza nővér, a Szeplőtelen és Segítő Szűz Mária Nővérek tagja az újságíróknak egy vatikáni sajtótájékoztatón. Számos más apácával együtt részt vett az eseményen, amelyen Ferenc pápa béke világnapjára szóló üzenetét mutatták be, amelyben a Szentatya arra szólít fel mindenkit, hogy vegyék fel a harcot a rabszolgaság modern formái ellen.

„Az egyik este harminchét lányt mentettünk meg” – mondta a nővér, hozzátéve, hogy közülük tíz kiskorú volt. A nővérek biztonságba helyezték a nőket, támogatást és segítséget ajánlottak fel nekik. A nők fontos információkat adtak át a rendőrségnek, így például az embercsempészek nevét és a bordélyházak helyét.

A nővérek megosztották személyes tapasztalataikat az olasz, indiai, nigériai és Costa Rica-i emberkereskedők ellen harcolókkal. Sharmi nővér elmondta, hogy ha a rendőrök elutasították, hogy együttműködjenek velük, mivel az emberkereskedők lefizették őket, akkor azok feletteseihez fordultak, hogy tegyék meg a szükséges lépéseket.

„Nem vagyunk egyedül, más civil szervezetekkel együtt harcolunk, de szükségünk van a papjainkra is, hogy velünk legyenek, hogy a püspökök és papok támogassanak minket, mert ha velünk vannak, még többre vagyunk képesek” – mondta a nővér.

Fotó: Szaléziak.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria