Animátorképzést tartottak Nagyváradon

Kishírek – 2015. április 22., szerda | 9:50

Április 16. és 18. között rendezték meg a Nagyváradi Egyházmegyei Ifjúsági Központ által szervezett animátorképzést – tájékoztat a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye.

A háromnapos képzésre azokat a fiatalokat várták, akik aktívan részt szeretnének venni a plébánia életében, segítve plébánosukat az ifjúsági munkában.

Az egyházmegye minden sarkából érkeztek résztvevők: Tasnádról, Tasnádszántóról, Kárásztelekről, Monospetriből, Szentjobbról, Mihályfalváról, Nagyváradról.

A csoportvezetők a tanítás és ismeretátadás mellett a játékra és a jókedvre is nagy hangsúlyt helyeztek. A program része volt a mindennapi szentmise, Szentírás-olvasás, szentségimádás, és jutott idő imádságra is. Hiteles tanúságtételek bátorították a fiatalokat, akiknek arra is volt lehetőségük, hogy a gyakorlatban is kipróbálják a tanultakat: csoportot és játékokat vezettek, így megtapasztalhatták, melyek az erősségeik és miben kell fejlődniük.

A találkozó létrejöttében és lebonyolításában közreműködtek: Modi Blanka nővér, Majoros Tibor akolitus és Vakon Zsolt atya.

Fotó: Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria