Apor Vilmos Emlékérmet kaptak a Máltai Szeretetszolgálat munkatársai

2019. április 26., péntek | 12:46

Apor Vilmos Emlékéremmel tüntette ki a Magyar Máltai Lovagok Szövetsége (MMLSZ) a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) Budapesti Csoportjának tagjait.

A Közép-magyarországi Régió küldöttgyűlésén került sor a hosszú évek óta a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnál dolgozó, munkájukat lelkiismeretesen, szeretettel, alázattal végző, a nyolc boldogság eszmeiségét életükkel képviselő munkatársak és önkéntesek kitüntetésére. A kitüntetéseket Szabadhegy Kristóf, az MMLSZ elnöke, Győri Dani Lajos, az MMSZ ügyvezető alelnöke és Morva Emília régióvezető adták át.

Az Apor Vilmos Emlékérem ezüst fokozatát kapta Egriné Csőreg Mónika, a nevelőszülői hálózat munkatársa; Hajdú Mónika, a Pestszentlőrinci Gondviselés Háza Idősek Otthona intézményvezetője; Hernády Tamás, a Mosoly utcai mosoda intézményvezetője; Komjáti Magdolna, a fürdető csoport önkéntes munkatársa; Pujcsev Mihály, aki több mint húsz éve a Szeretetszolgálat gépkocsivezetője; Sipos László, a Fogadó Pszichoszociális Szolgálat munkatársa; van der Meer Kinga, a Fő utcai Gondviselés Háza Idősek Otthona intézményvezetője.

Az Apor Vilmos Emlékérem bronz fokozatát kapta Siklódi Alajosné, a Dunavarsányi csoport 89 éves önkéntes munkatársa; Turányik Ágnes, a Miklós utcai Ruhaosztó csoport önkéntes munkatársa és Újfalussy László, a Fő utcai Gondviselés Háza Idősek Otthona önkéntes munkatársa.

Forrás és Fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
-miert-csak-szakallas-embereket-latni-templomi-kepeken-derus-egyuttlet2-gyori-szeretetnapon
„Miért csak szakállas embereket látni a templomi képeken?” – Derűs együttlét a győri Szeretetnapon

Május 25-én ismét szeretetnapot rendeztek Győrben, amelynek minden bevétele Böjte Csaba Szent Ferenc Alapítványát illeti. Nagyszalontai sportközpontra gyűjtenek.

2019. május 26., vasárnap
a-keresztenyseg-hetkoznapokban-dol-el-interju-szilvasy-laszlo-uj-piarista-tartomanyfonokkel
A kereszténység a hétköznapokban dől el – Interjú Szilvásy László új piarista tartományfőnökkel

A Piarista Rend Magyar Tartományának káptalanja Szilvásy Lászlót, a tartomány ökonómusát választotta tartományfőnökké márciusban. Hogyan tölti be hivatását az egyén, a szerzetesközösség, az iskola életében? Sok egyéb mellett ezekről a kérdésekről beszélgettünk a provinciálissal.

2019. május 26., vasárnap
Útravaló – 2019. május 27.

Útravaló – 2019. május 27.

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Májusban Seregély István nyugalmazott egri érsek útravalóit olvashatják.

Korábbiak »

Mai evangélium – 2019. május 27.

Mai evangélium – 2019. május 27.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Jn 15,26–16,4a

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle