Árpád-házi Szent Margit ünnepe a soproni Szent Orsolya-óvodában – KÉPRIPORT

2019. január 22. kedd, 10:22

A korábbi névadóra, Szent Margitra emlékeztek a soproni Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium tavaly átadott új óvodájában január 18-án.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Szent Margit ünnepén az óvodások minden évben felkeresik a közeli Szent Margit-templomot, ahol az oltár előtti emléktáblánál apró ajándékokat, általában liliomokat helyeznek el, majd énekelnek és imádkoznak; az óvónők pedig elmesélik nekik Szent Margit életét.

Idén kiállítással készültek az ünnepre, melyet a gyermekek és az óvónők munkáiból állítottak össze. A nap különlegességeként a most felújított Móser Ernő által készített, Szent Margitot ábrázoló fafaragást, mely a régi óvoda bejáratán volt látható, Veres András győri megyéspüspök és Marics István plébános áldásával elhelyezték az óvoda kerítésfalán.

Az ünnepségen jelen volt Soltész Miklós egyházi kapcsolatokért felelős államtitkár. A Szent Margit Alapítvány képviseletében Ivanics Ferenc és Marics István ajándékot adtak át az óvodásoknak.

Forrás: Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium, Sopron

Fotó: Magasi Dávid

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
varszegi-asztrik-puspokke-szentelesenek-harmincadik-evfordulojat-unnepeltek-pannonhalman
Várszegi Asztrik püspökké szentelésének harmincadik évfordulóját ünnepelték Pannonhalmán

Harminc évvel ezelőtt, 1989. február 11-én szentelte Várszegi Asztrik bencés szerzetest négy paptestvérével együtt püspökké Paskai László bíboros Esztergomban. A pannonhalmi bencés szerzetesközösség február 15-én ünnepi szentmise keretében adott hálát Várszegi Asztrik püspökké szenteléséért.

16:42
a-legfontosabb-amit-tudnunk-kell
A legfontosabb, amit tudnunk kell

Évközi 6. vasárnap – Gondolatok az evangéliumhoz (Lk 6,17.20–26)

16:00