Ars Sacra fesztivál Pécsett a püspökség megújult épületeiben

Hazai – 2015. szeptember 3., csütörtök | 17:32

A Pécsi Egyházmegye idén is csatlakozik az Ars Sacra fesztiválhoz. A helyi rendezvénysorozat szeptember 19-én kezdődik, és 27-én zárul. A programok a püspökség megújult, idén augusztus 23-án átadott turisztikai helyszínein zajlanak – tudósít a Pécsi Egyházmegye.

A fesztivál nyitónapján, szeptember 19-én délután 5 órakor Buzás Gergely és Tóth Zsolt régészek mutatják be a pécsi székesegyház történetét érintő legújabb kutatási eredményeiket. Ezt követően a székesegyházban este 7 órától Szamosi Szabolcs orgonaművész koncertjével kezdődik a Nyitott templomok éjszakája; a székesegyház este 11 óráig lesz látogatható.

A kilencnapos rendezvény Pécsett is változatos programmal várja a közönséget: többek között idegenvezetésekkel a székesegyházban, a Cella Septichorában és a most megnyílt Püspöki KincsTárban, előadásokkal a pannóniai ókeresztény művészetről és a templomépítészetről, orgona- és kóruskoncertekkel.

A fesztivál helyi programjai idén a püspökség megújult, augusztus 23-án átadott turisztikai helyszínein zajlanak. A teljes kínálat elérhető itt.

A helyi programok részletesebb ismertetőjét megtalálják a Pécsi Egyházmegye honlapján a Közelgő események menü alatt.

A belépés az összes programra díjtalan, az idegenvezetéseken való részvételhez azonban előzetes regisztráció szükséges.

Regisztrálni a következő linkeken lehet:
Pécsi székesegyház – Raffay Endre művészettörténész idegenvezetése
Pécsi Püspöki KincsTár – Bodnár Boglárka muzeológus idegenvezetése
Sopianae ókeresztény temetője – Gábor Olivér régész idegenvezetése

Szeretettel várják az érdeklődőket!

Fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria