Ászja Bibi férje nyílt levélben fordult a pakisztáni elnökhöz

Kitekintő – 2014. november 21., péntek | 19:10

Ászja Bibi, a káromlásért halálra ítélt pakisztáni asszony férje a pakisztáni elnökhöz fordult felesége szabadon bocsátása érdekében, és hogy a család Franciaországba költözhessen – adja hírül a Catholic Herald.


A pakisztáni bíróság nemrégiben másodfokon is halálra ítélte Ászja Bibit, akit 2009-ben vádoltak meg falujabeli asszonyok azzal, hogy Mohamed prófétát szidalmazta, miután az Itanwali falubeli asszonyok nem engedték, hogy keresztényként ugyanabból az ivóedényből igyon, mint ők.

Ashik Mászi, Ászja Bibi férje november 17-én kelt nyílt levelében részletesen leírja, milyen rettenetes körülmények között tartják fogva feleségét, és kimondja: felesége életét csak a pakisztáni elnök, Mamnun Husszain kegyelme mentheti meg.

„Senkit nem lenne szabad megölni egy pohár víz miatt – írja Ashik Mászi. Amióta Asiát 2010-ben halálra ítélték, állandó félelemben és halálos fenyegetések között élünk. Bujkálnom kell öt gyerekemmel, miközben igyekszünk olyan közel lenni Aszjához, amennyire csak lehet. Nagy szüksége van ránk, hogy életben maradjon, hogy gyógyszert és finom ételt vigyünk neki.”


„A feleségem négy éve van börtönben rettenetes körülmények között, abban bíztunk, hogy a lahori bíróság felmenti őt a vádak alól. Nem követett el blaszfémiát soha. Másodfokon megint halálra ítélték, és nem értjük, miért fordult ellenünk szeretett hazánk, Pakisztán. A családunk mindig békében élt itt.

Keresztények vagyunk, de tiszteljük az iszlámot. A szomszédaink muzulmánok, és mindig békében éltünk együtt kis falunkban. Ám néhány éve Pakisztán megváltozott, és azóta félelemben élünk. Sok muszlim barátunk van, akik nem értik, miért kínozza meg ennyire a családunkat a pakisztáni igazságszolgáltatás.

Amikor tegnap meglátogattam a feleségemet, arra kért, adjam át Önnek üzenetét: »A börtöncellámnak nincs ablaka, éjszaka és nappal egyre megy nekem, csak azért tudok még mindig kitartni, mert sok ember próbál segíteni nekem. Amikor a férjem megmutatta a fotókat, melyeken ismeretlen emberek egy pohár vizet isznak értem, a szívem túlcsordult a hálától. Ashik elmondta: Párizs városa feljánlotta, hogy befogad minket. Szívből köszönöm a polgármester asszonynak, egész Párizsnak, és mindenkinek a világon. Csak Önökben remélhetek, hogy túlélem ezt a börtönt, ezért kérem, ne hagyjanak el.«”

Fotó: Tempi.it

Magyar Kurír
(vn)

Kapcsolódó fotógaléria