Orosch János nagyszombati érsek mond szentbeszédet augusztus 20-án Budapesten

Hazai – 2014. július 23., szerda | 10:04

Orosch János nagyszombati érsek mondja a szentbeszédet augusztus 20-án a budapesti Szent István-bazilika előtt. A Szent István-napi ünnepi szentmisét Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom–budapesti érsek vezetésével mutatják be – közli az MTI.

Az augusztus 20-ai szertartás a Szent Jobb-körmenettel zárul – tájékoztatta Tóth János Csaba, az Esztergom–Budapesti Főegyházmegye sajtóreferense július 22-én az MTI-t.

Orosch János 1953-ban született Pozsonyban. Pappá 1976-ban, püspökké 2004-ben szentelték. A Nagyszombati Főegyházmegye élére 2013. július 11-én nevezte ki Ferenc pápa.

A nagyszombati érsek – bár iskoláit szlovákul végezte – apai örökségként a magyar nyelvet is tökéletesen beszéli. Szolgálati helyein mindkét nyelven prédikált. 2006-ban nagyszombati segédpüspökként csatlakozott a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által a magyar nemzet megújulásáért meghirdetett imaévhez. Rendszeres résztvevője az 1990-es évek eleje óta évente megrendezett révkomáromi imanapnak, amelyen a hívők egy szlovákiai magyar püspökségért és püspökért imádkoznak.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria