Az én papom: Écsy Gábor

Nézőpont – 2016. december 2., péntek | 19:59

„Az én papom” kampányunkra szeretettel várjuk olvasóink írásait 500–2000 karakter terjedelemben, jó minőségű fotóval (jpg formátumban). Ezúttal a fővárosi Magyar Szentek-plébánián szolgáló Écsy Gábor atyát mutatja be Antal Dávid.

Amióta eszemet tudom, nem vagyok erős az írásban. Olvastam, hogy lehet írni olyan papról, akire fel lehet nézni.

Écsy Gáborról írok, aki a Magyar Szentek templomának plébánosa, és a Katolikus Karitász vezetője. Igaz ember, igaz pap. Templomépítő papnak is tartják. Mert mindenütt, ahol szolgált, épített, templomot, közösséget.

Engem ő keresztelt, ez komoly dolog, és nála bérmálkoztunk. Jó mellette ministrálni, benne lenni a betlehemes játékban. Minden gondommal hozzá fordulhatok. És nem csak én.

Megtanított, hogy mindig késznek kell lennünk segíteni. A mi templomunkban együtt énekel fiatal és idős.

Szereti a közösség fiataljait, sok programot szervez (farsang, lelki-közösségi alkalmak). Ahol ő ott van, minden mindennél szebb és jobb lesz, általa az ember is igazán jóvá válik.

Csodálom, hogy mindenre van ereje, ideje. Misét mond, gyóntat, keresztbe-hosszába járja az országot, hol Kárpátalján van, hol Pécsen. Onnan sem tér üres kézzel haza, például mozgásában korlátozott embert hoz Pestre. Karácsony előtt minden évben osztja a Surdról érkező fenyőket a rászorulóknak.

Azt kívánom, hogy sokáig éljen, és sok helyen legyen olyan pap, mint Gábor atya. Isten áldja, Gábor atya!

Antal Dávid

Fotó: Lambert Attila

Kapcsolódó fotógaléria