Az én szerzetesem: Bánk testvér

2014. december 12. péntek, 20:20

A megszentelt élet évében meghirdettük „Az én szerzetesem” kampányunkat. Azt kérjük olvasóinktól, osszák meg velünk, ki a kedvenc szerzetesük – vagy más megszentelt életet élő ismerősük –, mit jelent ő számukra. Rengei Miklósné a ferences Kovács Bánk gyémántmisés atyát mutatja be.

 


Kovács Bánk OFM atya a budapesti Belvárosi Ferences Templom hitszónoka. Hívei, tanítványai megköszönjük Urunknak a jó pásztort, akinek szavát ismerik juhai, és követik őt.

Megköszönjük, hogy adott Bánk atyának édes szülőket, akik hitben, becsületben, tudásban, szeretetben nevelték gyermeküket, elindítva gyermeküket az Úr Jézus szolgálata felé. Gondolatban végigkísérjük azon a hosszú úton, amit bejárt a noviciátustól az örökfogadalomig, a pappá szentelésen keresztül, a szétszóratáson át, a rendek újjáéledéséig. Átéljük a különböző állomáshelyeken végzett rengeteg Istennek szentelt munkát, templom- és orgonaépítést, hitoktatást, a cserkészmozgalom felélesztését, a fiatalság nevelését, közösségépítést, a zalaegerszegi ferences rendház, később az egész Mariana (Mariánus) rendtartomány vezetését, majd a rendtartomány megszűnését követő munkálkodását az új, Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány létrejöttében.

Papi hivatásának felemelő, nagy pillanataiban: ezüst-, arany-, gyémántmiséjén, lelkigyakorlatain, fogadalomtételén az új rendtartomány megalakulásakor.

Együtt örülünk sikeres irodalmi munkásságának, tagjai vagyunk népszerű dogmatika- és szentírásmagyarázó csoportjának. Büszkén és lelkesen fogadtuk és olvassuk könyveit, honlapját (www.kovacsbank-ofm.com), keressük a Facebookon a jelenlétét, amivel mindenkinek meglepetést okozott: új módon szólítja meg híveit, mert ezúton is szeretné minél közelebb terelni bárányait a tiszta forráshoz.


Minden áldott nap bemutatja a legszentebb áldozatot Urunk nagyobb dicsőségére, ellátja a gyóntatószolgálat nem könnyű feladatát, hozzásegítve bennünket a lelki megtisztulásához; tanít, oktat, töretlen hittel, erővel, rendületlenül. Szolgálja Urát, Jézust, édesanyját, Szűz Máriát, a magyarok nagyasszonyát, a népét, akinek egész életében elkötelezett híve.

Példakép számunkra az örökké mosolygó, kiegyensúlyozott, szép beszédű Bánk atya.

Igaz magyarsága, máriás lelkülete arra tanít bennünket, hogy nem hangos szóval, nem erőszakos módon, hanem a mi Urunk édesanyja, a magyarok nagyasszonya segítségével jutunk előbbre életünkben. Rendíthetetlenül szolgálja Jézus Krisztust, szóval, tettel, cselekedettel. Prédikációi, könyvei mind hirdetik: az Atyához, Jézuson keresztül, Szűz Mária segítségével.

Bánk atya pap mindörökre, Melkizedek rendje szerint. Kérjük az Úr Istent, adjon erőt, egészséget számára, hogy mint gyémántmisés pap szolgálatát még sokáig teljesíthesse a mi Urunk dicsőségére.

Megállunk egy kis időre: fejet hajtunk, megköszönjük mindazt a jót, amit tőle kaptunk, kérve a mi Urunkat, adjon erőt Bánk atyának, hogy szolgálatát méltóképpen tudja folytatni Jézus Krisztus nagyobb dicsőségére.

Mellette állva ránk is sugárzik abból a kiegyensúlyozott, szeretetreméltó egyéniségéből, amely a Jó Isten ajándéka kedves szolgájának, aki egész életét Urának szentelve megtapasztalta azt a belső lelki boldogságot, amire kezdettől fogva meghívta őt Ura, Istene.

Rengei Miklósné

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
csillagnak-kellett-lennie-szaz-eve-szuletett-prokop-peter-festomuvesz-papra-emlekeztek
Csillagnak kellett lennie – A száz éve született Prokop Péter festőművész papra emlékeztek Csepelen

Koszorúzással, hálaadó szentmisével és könyvbemutatóval emlékeztek január 19-én a főváros XXI. kerületében a nemzetközileg is elismert pap festőművészre, a száz éve született Prokop Péterre, aki élete utolsó négy évében a csepeli Szent József Otthonban lakott és alkotott.

2019. január 19. szombat
az-online-torzsed-helyett-tanulj-meg-boldogulni-csaladoddal-gyerekeink-es-az-internet
Az online „törzsed” helyett tanulj meg boldogulni a családoddal! – A gyerekeink és az internet

2018. augusztus 21–26. között rendezték meg Dublinban a Családok IX. Világtalálkozóját. Az esemény keretében tartott pasztorális konferencián az előadók az Amoris laetitia kezdetű apostoli buzdítás egy-egy témáját fejtették ki. A továbbiakban egy-egy előadás összefoglalóját tesszük közzé.

2019. január 19. szombat
Seregély István: Útravaló – 2019. január 19.

Seregély István: Útravaló – 2019. január 19.

Seregély István nyugalmazott egri érsek szívügyének tekintette, hogy nyugdíjas éveiben elmélkedéseket írjon az Adoremusba. A múlt esztendő utolsó napján elhunyt főpapra emlékezve napról napra minden reggel közreadjuk a 2019. januári számba Útravaló címmel írt... »

Korábbiak »

Mai evangélium – 2019. január 19.

Mai evangélium – 2019. január 19.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Mk 2,13–17

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle