Az én szerzetesem: Tóth Anna szociális testvér

Megszentelt élet – 2015. április 26., vasárnap | 19:56

A megszentelt élet évében meghirdettük „Az én szerzetesem” kampányunkat. Azt kérjük olvasóinktól, osszák meg velünk, ki a kedvenc szerzetesük – vagy más megszentelt életet élő ismerősük –, mit jelent ő számukra. Pákozdi István egyetemi lelkész Tóth Anna testvért ajánlja figyelmünkbe.

Az én szerzetesem a Budapesti Katolikus Egyetemi és Főiskolai Lelkészség soraiból az elmúlt több mint két évtized alatt kikerült nyolc pap és szerzetes közül az a Tóth Anna szociális testvér, aki pontosan abban az időben született, amikor diakónus voltam pappá szentelésem előtt.

Szerénységével, egyszerűségével, mindig kedves mosolyával tűnt ki a többiek közül. Az orvosi egyetemet végezte el, 2001-ben szerzett orvosi diplomát belgyógyászként. Az emberek gyógyítása közben ébredt rá arra, hogy
testük-lelkük együtt és egyszerre fontos. A lelkük megmentéséért, gyógyításáért, nem feladva az orvoslás művelését sem, ajánlotta fel életét a Szociális Testvérek Társasága magyarországi közösségében.

Évek óta szolgál lelkivezetőként, lelkigyakorlatok kísérőjeként. Ma sem felejti el gyökereit, ha ritkán is, de örömmel fordul meg a lelkészségen, s ami több: imádkozik a mostani egyetemistákért és főiskolásokért, hallják meg ők is azt a hangot, amely pályájukra, hivatásukra, elkötelezettségükre szólítja őket.

Pákozdi István

Kapcsolódó fotógaléria