Az Eucharisztia, a papság és a házasság szentségével foglalkozik a családpasztorációs papi találkozó

2019. február 23., szombat | 14:52

A következő családpasztorációs papi találkozóra április 25-én, csütörtökön kerül sor Budapesten, a Katolikus Pedagógiai Intézetben. Az Eucharisztia, a papság és a házasság szentségének kapcsolatával, és az ezzel összefüggő pasztorációs kérdésekkel foglalkoznak majd a résztvevők.

A családbizottság hagyományosan két papi találkozót szervez évente. A tavaszi találkozó résztvevői megbeszélik az Eucharisztia, a papság és a házasság szentségéhez és azok pasztorációs kérdéseihez kapcsolódó tapasztalataikat, a jelentkező nehézségeket, keresik a jó és életszerű gyakorlatokat, valamint a nehéz helyzetekből kivezető módszereket.

A programot Tomka Ferenc és Puskás Attila atyák vezetik Bíró László tábori püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia családreferens püspöke megbízásából, aki hosszas betegsége miatt nem tud jelen lenni.

A szervezők kérik, hogy a részvételi szándékot az érdeklődők legkésőbb április 15-ig a letölthető jelentkezési lap kitöltésével és visszaküldésével, vagy az elektronikus jelentkezési felületen keresztül jelezzék. Regisztrációs díjként 4000 Ft/fő hozzájárulást kérnek.

Forrás: MKPK Családbizottsága

Fotó: Lambert Attila

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-az-abortusz-soha-nem-az-valasz-amelyet-nok-es-csaladok-keresnek
Ferenc pápa: Az abortusz soha nem az a válasz, amelyet a nők és a családok keresnek!

Május 25-én a Szentatya a „Yes to Life” konferencia résztvevőit fogadta. „A törékeny élet drága ajándékának gondozása” című konferenciát a Világiak, Család és Élet Kongregációja szervezte. A magyar sajtóban leegyszerűsítve jelent meg a pápa beszéde, amit most teljes terjedelmében olvashatnak.

09:55
-miert-csak-szakallas-embereket-latni-templomi-kepeken-derus-egyuttlet2-gyori-szeretetnapon
„Miért csak szakállas embereket látni a templomi képeken?” – Derűs együttlét a győri Szeretetnapon

Május 25-én ismét szeretetnapot rendeztek Győrben, amelynek minden bevétele Böjte Csaba Szent Ferenc Alapítványát illeti. Nagyszalontai sportközpontra gyűjtenek.

2019. május 26., vasárnap