Az Eucharisztia, a papság és a házasság szentségével foglalkozik a családpasztorációs papi találkozó

Hazai – 2019. február 23., szombat | 14:52

A következő családpasztorációs papi találkozóra április 25-én, csütörtökön kerül sor Budapesten, a Katolikus Pedagógiai Intézetben. Az Eucharisztia, a papság és a házasság szentségének kapcsolatával, és az ezzel összefüggő pasztorációs kérdésekkel foglalkoznak majd a résztvevők.

A családbizottság hagyományosan két papi találkozót szervez évente. A tavaszi találkozó résztvevői megbeszélik az Eucharisztia, a papság és a házasság szentségéhez és azok pasztorációs kérdéseihez kapcsolódó tapasztalataikat, a jelentkező nehézségeket, keresik a jó és életszerű gyakorlatokat, valamint a nehéz helyzetekből kivezető módszereket.

A programot Tomka Ferenc és Puskás Attila atyák vezetik Bíró László tábori püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia családreferens püspöke megbízásából, aki hosszas betegsége miatt nem tud jelen lenni.

A szervezők kérik, hogy a részvételi szándékot az érdeklődők legkésőbb április 15-ig a letölthető jelentkezési lap kitöltésével és visszaküldésével, vagy az elektronikus jelentkezési felületen keresztül jelezzék. Regisztrációs díjként 4000 Ft/fő hozzájárulást kérnek.

Forrás: MKPK Családbizottsága

Fotó: Lambert Attila

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria