Az Eucharisztia, a papság és a házasság szentségével foglalkozik a családpasztorációs papi találkozó

2019. február 23., szombat | 14:52

A következő családpasztorációs papi találkozóra április 25-én, csütörtökön kerül sor Budapesten, a Katolikus Pedagógiai Intézetben. Az Eucharisztia, a papság és a házasság szentségének kapcsolatával, és az ezzel összefüggő pasztorációs kérdésekkel foglalkoznak majd a résztvevők.

A családbizottság hagyományosan két papi találkozót szervez évente. A tavaszi találkozó résztvevői megbeszélik az Eucharisztia, a papság és a házasság szentségéhez és azok pasztorációs kérdéseihez kapcsolódó tapasztalataikat, a jelentkező nehézségeket, keresik a jó és életszerű gyakorlatokat, valamint a nehéz helyzetekből kivezető módszereket.

A programot Tomka Ferenc és Puskás Attila atyák vezetik Bíró László tábori püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia családreferens püspöke megbízásából, aki hosszas betegsége miatt nem tud jelen lenni.

A szervezők kérik, hogy a részvételi szándékot az érdeklődők legkésőbb április 15-ig a letölthető jelentkezési lap kitöltésével és visszaküldésével, vagy az elektronikus jelentkezési felületen keresztül jelezzék. Regisztrációs díjként 4000 Ft/fő hozzájárulást kérnek.

Forrás: MKPK Családbizottsága

Fotó: Lambert Attila

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
-lelkem-gyerekkoromtol-igazgatva-volt-isten-az-eg-fele-latogatoban-horvath-gyula-k
„Elégettem az összes könyvemet, a Biblia kivételével” – Látogatóban Horváth Gyula költőnél

Horváth Gyula 1959-ben született a Borsod megyei, kétezer lakosú Alsóvadászon, egy cigánytelepen. Napjaink egyik legnagyobb költője. Tizenhat évesen publikált először, ezután versei rendszeresen megjelentek az Élet és Irodalomban, a Vigiliában, az Új Írásban, a Tiszatájban.

2019. március 25., hétfő
ferenc-papa-loretoban-ferfi-es-no-hazassagan-alapulo-csalad-nelkulozhetetlen
Ferenc pápa Loretóban: A férfi és a nő házasságán alapuló család nélkülözhetetlen

Március 25-én mintegy tízezer hívőt köszöntött a Szentatya a loretói kegyhely előtti téren, miután misét mutatott be Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén, és aláírta az ifjúságnak szentelt szinódus utáni apostoli buzdítását, amelyet április 2-án tesznek majd közzé.

2019. március 25., hétfő