Az új maronita pátriárka is közösségre lépett a katolikus egyházzal

2011. március 28. hétfő, 12:25

Március 15-én választotta meg a maronita egyház püspöki szinódusa Béchara Boutros Raï személyében a maroniták antióchiai pátriárkáját, aki a Keleti Kánonjogi Kódex értelmében benyújtotta a Szentatyához az „ecclesiastica communio”-ra, az egyházi közösségre irányuló kérését, amit XVI. Benedek március 25-én elfogadott.

A pátriárka Nasrallah Pierre Sfeir bíborost követi tisztségében.

A maronita egyház a kezdetektől fogva szorosan kapcsolódott Péter utódához. Péter volt az első az apostolok közül, akit Jézus meghívott, hogy őrizze meg egységben, igazságban és szeretetben egyetlen egyházát. A maronita egyház pátriárkái évszázadok óta megválasztásukkor a Péter nevet is felveszik – emlékeztet rá a pápa levelében, amellyel a hagyománynak és a katolikus egyház kívánságának megfelelően engedélyezi az egyházi közösséget az új pátriárkának. Béchara Raï-t 1967-ben szentelték pappá, 1986-ban pedig püspökké. 1967 és 1975 között felelős szerkesztője volt a Vatikáni Rádió arab programjának.

Vatikáni Rádió/Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink – olvasta már?
a-legfontosabb-amit-tudnunk-kell
A legfontosabb, amit tudnunk kell

Évközi 6. vasárnap – Gondolatok az evangéliumhoz (Lk 6,17.20–26)

16:00
ferenc-papa-ne-feljunk-talalkozni-krisztussal-az-idegenekben-es-migransokban
Ferenc pápa: Ne féljünk találkozni Krisztussal az idegenekben és a migránsokban!

Február 15-én délután maga a Szentatya nyitotta meg szentmisével a „Félelemtől mentesek” című háromnapos találkozót Sacrofanóban, amelyet az Olasz Püspöki Konferencia (CEI) „Bevándorlók” nevű alapítványa, az olasz karitász és az Astalli Központ szervezett.

08:57