Ferenc pápa az új szentek közbenjárását kérte

Ferenc pápa – 2014. november 23., vasárnap | 14:59

A november 23-án, Krisztus Király vasárnapján Szent Péter téren tartott szentté avatási szertartás után a pápa a hívekkel elimádkozta az Úrangyalát. Az imádság előtt az új szentek közbenjárásáért fohászkodott.

A szentté avatási szertartás után, az az Úrangyala-imádság előtt mondott beszédében a Szentatya köszöntötte a téren megjelent híveket, zarándokokat, közöttük az Olaszországból és Indiából érkezett hivatalos küldöttségeket – tájékoztat a Vatikáni Rádió.

A négy olasz szent példájára utalva így fohászkodott: „Segítsék a kedves olasz népet, hogy megújítsa az együttműködés és az egyetértés lelkületét a közjó érdekében, hogy reménnyel tekintsen a jövőre, egységben és bízva Isten közelségében, aki soha nem hagy minket sorsunkra, a nehéz pillanatokban sem”.

„Az indiai Keralából, a hit és a papi, valamint szerzetesi hivatások gazdag földjéről származó két szent közbenjárására az Úr adjon új missziós lendületet az indiai helyi egyháznak, amely olyan jó” – tette hozzá rögtönzött szavakkal Ferenc pápa.

„A két szent egyetértésről és kiengesztelődésről adott példájából merítve, India keresztényei haladjanak tovább a szolidaritás és a testvéri együttélés útján” – buzdított a pápa.

Ezt követően Máriához, az Egyház Anyjához, Mindenszentek Királynőjéhez, minden keresztény példaképéhez fordult a Szentatya az Úrangyala-imádsággal.

Ferenc pápa – szokásához híven –, mielőtt nyitott autóján körbejárta volna a Szent Péter teret, hogy közvetlen közelről köszönthesse a híveket, közöttük számos indiai zarándokot, így búcsúzott: „Szép vasárnapot kívánok, az új szentek békéjével és örömével. Kérem, imádkozzatok értem. Jó ebédet és a viszontlátásra!”

Fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria