A miskolci görögkatolikus szakkollégiumba látogatott Azbej Tristan államtitkár

2019. március 22., péntek | 16:40

Az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskolában tett látogatása után az államtitkár a miskolci Görögkatolikus Roma Szakkollégiumot is felkereste március 20-án.

Azbej Tristan rövid beszélgetésen vett részt a szakkollágium munkatársaival. Az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár és munkatársai röviden bemutatták programjukat és ismertették a hazánkban tanuló, távoli országokból származó keresztény fiatalok helyzetét. Ezt követően a miskolci Görögkatolikus Roma Szakkollégium mentori rendszeréről, a fiatalok hitéletbeli, lelki támogatásáról, megerősítésükről beszélgettek a jelenlévők.

Az elmúlt időszakban az államtitkárság új helyre költözött, ezért a miskolci intézmény bizánci kereszteket ajándékozott irodáikba. Az államtitkár megköszönte a szakkollégium munkatársainak kedvességét, és Isten áldását kérte a kollégistákra és az ott dolgozókra. A görögkatolikus szakkollégium imádsággal támogatja az államtitkárság munkáját.

Forrás és fotó: Görögkatolikus Roma Szakkollégium

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-ha-nem-bocsatasz-meg-testvereidnek-isten-sem-bocsat-meg-neked
Ferenc pápa: Ha nem bocsátasz meg testvéreidnek, Isten sem bocsát meg neked!

A Szentatya április 24-én folytatta a Miatyánkról szóló katekézissorozatát. Ma is az Úr imájának arról a mondatáról elmélkedett, amelyben azt kérjük, hogy az Úr engedje el adósságainkat, vétkeinket, amint mi is elengedjük embertársainkét. Beszédének fordítását teljes terjedelmében közöljük.

2019. április 24., szerda
az-otodik-evangelium-egy-multfeltaro-evtized-szentfoldon-voros-gyozo-akademikus-professzorral
Az Ötödik Evangélium – Egy múltfeltáró évtized a Szentföldön Vörös Győző akadémikus professzorral

A kutatások lenyűgöző eredményeiről és a 20. századi „előkutatásokra” visszatekintő dokumentációkból már a harmadik reprezentatív akadémiai monográfiája jelent meg. Húsvét alkalmából az „Ötödik Evangélium” üzeneteiről kérdeztük Vörös Győzőt.

2019. április 24., szerda