A miskolci görögkatolikus szakkollégiumba látogatott Azbej Tristan államtitkár

2019. március 22., péntek | 16:40

Az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskolában tett látogatása után az államtitkár a miskolci Görögkatolikus Roma Szakkollégiumot is felkereste március 20-án.

Azbej Tristan rövid beszélgetésen vett részt a szakkollágium munkatársaival. Az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár és munkatársai röviden bemutatták programjukat és ismertették a hazánkban tanuló, távoli országokból származó keresztény fiatalok helyzetét. Ezt követően a miskolci Görögkatolikus Roma Szakkollégium mentori rendszeréről, a fiatalok hitéletbeli, lelki támogatásáról, megerősítésükről beszélgettek a jelenlévők.

Az elmúlt időszakban az államtitkárság új helyre költözött, ezért a miskolci intézmény bizánci kereszteket ajándékozott irodáikba. Az államtitkár megköszönte a szakkollégium munkatársainak kedvességét, és Isten áldását kérte a kollégistákra és az ott dolgozókra. A görögkatolikus szakkollégium imádsággal támogatja az államtitkárság munkáját.

Forrás és fotó: Görögkatolikus Roma Szakkollégium

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
latni-az-ures-sirt-es-hinni
Látni az üres sírt és hinni

Húsvétvasárnap – Gondolatok az evangéliumhoz (Jn 20,1–9)

16:00
istenkereses-es-beavatas-beszelgetes-katekumenatus-gyakorlatarol
Istenkeresés és beavatás – Beszélgetés a katekumenátus gyakorlatáról

A nagyböjt végéhez közeledve a budai ciszterci Szent Imre-plébánián Kató-Bellavics Ágota katekétával, valamint a keresztelésre készülő Pataki Barbarával és Burján Tamással beszélgettünk hitről, beavatásról.

13:00
Útravaló – 2019. április 20., húsvét vigíliája

Útravaló – 2019. április 20., húsvét vigíliája

Napról napra közreadunk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat. Húsvét második vasárnapjáig Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót: elmélkedései a római egyház ősi stációs liturgiája útján vezetnek.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle