Balatonakarattyán rendezik meg a XXV. Családkongresszust

Hazai – 2018. szeptember 17., hétfő | 19:57

November 22. és 24. között Balatonakarattyán tartják a XXV. Családkongresszust. Bíró László püspök, a MKPK Családbizottsága és a Magyar Katolikus Családegyesület elnöke meghívólevele házaspároknak, családoknak, papoknak, szerzeteseknek s mindazoknak szól, akik a család és az élet mellett állnak.

Kedves házaspárok és családok, családokat szerető paptestvérek, szerzetesek és szerzetesnők és mindnyájan, akik a család és az élet mellett álltok!

Mérföldkőhöz érkeztünk, a huszonötödik családkongresszusra készülünk. Huszonötödször gyűlünk össze, hogy a családokért végzett munkánkról beszéljünk, hogy tapasztalatot cseréljünk, és hogy együtt, közös elhatározással újabb és újabb célokat tűzzünk magunk elé. A családkongresszusokon hálát adtunk elért eredményeinkért, és Isten áldását kértük terveinkre, munkánkra.

Huszonnégy kongresszust tartottunk Máriabesnyőn, egyre jobb és szebb körülmények között. Közben a lelkigyakorlatos ház sokat fejlődött, most azonban elérkezett oda, hogy az egyre növekvő igények kielégítéséhez nagyszabású átalakításra van szükség. A munkák folynak, de csak a következő, XXVI. kongresszust tudjuk majd újra ott megtartani. Ezért hívlak most új helyszínre ünnepelni mindnyájatokat XXV. Családkongresszusunkra, amely november 22-től 24-ig lesz Balatonakarattyán, a Magyar Honvédség (MH) Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központjában (8172 Balatonakarattya, Tompa Mihály utca 1.).

A találkozó első napján visszatekintünk, felidézzük a korábbi kongresszusokat, kiemelkedő pillanataikat. Ehhez segítségül hívunk olyanokat, akik sok kongresszuson vettek részt, hogy tapasztalataikból tanulhassunk. Tudjuk, hogy sem az Egyház, sem az állam nem tudja egyedül, csak a saját erejére támaszkodva felvirágoztatni a családokat. A második nap címe önmagáért beszél: Állam és Egyház a családért. Szóba kerülnek gazdasági, jogi és szociális kérdések, és megvitatjuk a média családpasztorációban játszott szerepét. A kongresszus zárónapján beszámolót hallunk a Családok IX. Világtalálkozójáról, melyet idén augusztus 21. és 27. között rendeztek meg Dublinban.

Bíró László tábori püspök,
az MKPK Családbizottsága és
a Magyar Katolikus Családegyesület elnöke

A XXV. Családkongresszus programja itt olvasható.

Jelentkezni a jelentkezési lap kitöltésével és visszaküldésével vagy az elektronikus jelentkezési felületen keresztül lehet.

Jelentkezési határidő: 2018. október 29.

Forrás: MKPK Családbizottsága

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria