Balogh Piusz gödöllői apáttal ünnepelték Szent Balázs napját Egyeken

2019. február 12. kedd, 09:00

Hetedik alkalommal ünnepelték Balogh Piusz gödöllői premontrei apáttal és a Gödöllői Kántorátussal Szent Balázs püspök ünnepét az egyeki Szent József-templomban február 4-én. Az eseményen részt vettek az egyeki Szent János Katolikus Általános Iskola és Óvoda diákjai és óvodásai is.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A közösség idén is a Gödöllői Kántorátus vezetésével énekelt ünnepi vecsernyét Szent Balázs püspök tiszteletére.

A szertartás után Balogh Piusz apát és Papp László plébános szolgáltatták ki a Balázs-áldást a résztvevőknek és a katolikus iskola diákjainak. „Sok tanulónk és testvérünk hiányzott az éppen dúló influenzajárvány miatt, értük is imádkoztunk, és kértük Szent Balázs, a Krisztusról tanító, gyógyító orvos-püspök közbenjárását” – számolt be az eseményről Farkas Éva pedagógus. 

Az ünnepi vecsernyét agapé követte az egyházközség Tárkányi Béla közösségi termében. „A terített asztal mellett szakmai és baráti beszélgetést folytattunk, melyen örömmel hallottuk a terveket, amiket Balogh Piusz atya megosztott velünk a közelgő, 2021-es 900 éves jubileumi készületükről – írta beszámolójában Farkas Éva. – Mi egyekiek, alig 250 évünk fiatalos lendületével, imádkozunk 900 éves »nagytestvéreink« jubileumának sikeréért.”

Forrás: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: Bódi Viktor, Papp Ágoston

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
varszegi-asztrik-puspokke-szentelesenek-harmincadik-evfordulojat-unnepeltek-pannonhalman
Várszegi Asztrik püspökké szentelésének harmincadik évfordulóját ünnepelték Pannonhalmán

Harminc évvel ezelőtt, 1989. február 11-én szentelte Várszegi Asztrik bencés szerzetest négy paptestvérével együtt püspökké Paskai László bíboros Esztergomban. A pannonhalmi bencés szerzetesközösség február 15-én ünnepi szentmise keretében adott hálát Várszegi Asztrik püspökké szenteléséért.

16:42
a-legfontosabb-amit-tudnunk-kell
A legfontosabb, amit tudnunk kell

Évközi 6. vasárnap – Gondolatok az evangéliumhoz (Lk 6,17.20–26)

16:00