Befejeződött a jegyesoktatás Nagyváradon

Kishírek – 2015. március 20., péntek | 11:29

Huszonkilenc jegyespár vett részt a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség Pasztorális és Felnőttképző Központjában februárban és márciusban megszervezett oktatáson. Március 17-én Böcskei László püspökkel találkoztak a jegyesek – tájékoztat a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye honlapja.

A jegyeskurzus negyedik, egyben utolsó előadását Tóth Attila nagyvárad-újvárosi káplán tartotta magyar nyelven. A hat román nyelvű jegyespárnak pedig Mlinárcsik Ján, a nagyváradi vártemplom plébánosa tartott felkészítőt.

A képzéssorozat utolsó alkalmán került sor a Böcskei László püspökkel való találkozásra. A jegyesoktatás végén a főpásztor bátorító és buzdító szavakat intézett a résztvevőkhöz, hívta őket, hogy a házasságkötés után is maradjanak élő kapcsolatban Istennel, az egyházzal. 


A jegyesoktatási program koordinátora, Kovács Ferenc Zsolt püspökségi irodaigazgató tájékoztatása szerint a nagyváradi és környékbeli fiatalok számára ez a kurzus hatékony és hasznos, nemcsak az egyházi esküvőről és a keresztény házasságról szóló ismeretek átadása szempontjából, hanem azért is, hogy megpróbálják ezáltal az egyháznak hosszabb távra megnyerni őket. Jó lehetőséget nyújt ez a négy alkalomból álló képzés és találkozás arra, hogy a bérmálás után az egyháztól eltávolodott embereket ismét rávezessék az Istennel való szoros kapcsolat fontosságának felismerésére, aminek megvalósításában az egyház igyekszik segítséget nyújtani.


A következő jegyeskurzus-sorozat májusban és júniusban lesz Nagyváradon, az Egyházmegyei Laikusképző Központban. Az idén házasságot kötni szándékozó párok saját plébánosuknál jelentkezhetnek a jegyesoktatásra.

Fotó: Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria