Bemutatták a Genfest programját

Hazai – 2012. június 19., kedd | 16:24

Június 19-én sajtótájékoztató keretében közzétették a Genfest programját. Tarlós István főpolgármester képviseletében az eseményen jelen volt Kovácsné Tóth Ágnes önkormányzati tanácsadó is.

Előzetes programok

Augusztus közepén érkeznek Budapestre a külföldi szervezők és fellépők közös felkészülésre.

Augusztus 30-án délelőtt az Erzsébet tér egy kis részét „Testvériség sarokká” avatják. Este szabadtéri GenRosso koncert.

 

A háromnapos rendezvény programja

Augusztus 31.

15.00 – a Budapest Sportaréna előtt, a „decken”
a kelet-európai fiatalok standoknál mutatják be a Fiatalok az Egyesült Világért mozgalom életét, tevékenységét saját országukban

20.00 – Budapest Sportaréna
Köszöntés
Magyarország bemutatkozik
Nemzetközi koncert a beérkezett pályázati dalokból

Szeptember 1.

10.00 – Budapest Sportaréna
„Hídépítés” zenével, koreográfiával, tanúságtételekkel
Javaslat az ENSZ-nek egy állandó megfigyelő szerv felállítására, amely az egyetemes testvériség szempontjából vizsgálja a világ eseményeit

18.00 – menet a Budapest Sportarénától a Lánchídig
Felvonulás a hidakhoz a béke és a testvériség jegyében

22.00 – Lánchíd
A fiatalok élő hídja
Öt kontinens városainak egy-egy hídjáról fiatalok tízezrei csatlakoznak virtuálisan az egész világot körülölelő koreográfiához, amelyet interneten fognak közvetíteni.

Szeptember 2.

10.30 – Szent István tér
Hálaadó szentmisét mutat be Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom–budapesti érsek
A más felekezetű fiatalok istentiszteleten vehetnek részt protestáns és ortodox templomokban. A más vallású, illetve más meggyőződésű fiatalok számára is lesz alkalom párbeszédre, elmélyülésre.

A rendezvényt a Duna World televízió közvetíti.

A Genfest a Fokoláre lelkiségi mozgalom által szervezett nemzetközi ifjúsági találkozó, amelyet 1973-ban rendeztek meg először, azóta hat alkalommal tartották meg. Idén augusztus 31. és szeptember 2. között Budapest ad otthont a rendezvénynek.
Bővebb információ a www.ujifju.hu, valamint a www.genfest.org folyamatosan bővülő honlapon található, korábbi híreink pedig a Genfest 2012 rovatban olvashatók.

Magyar Kurír