Benedek pápa a harmadik fatimai titok értelmezéséről

2010. május 12. szerda, 10:55

Benedek pápa a repülőúton úgy fogalmazott: a harmadik fatimai titok nem korlátozódik a II. János Pál pápa elleni merényletre, hanem az egész egyház szenvedéseit jelzi előre. Hangsúlyozta: csak a történelem távlatában láthatjuk meg ennek a látomásnak a mélységét.

Arról a kérdésről, hogy milyen újdonság fedezhető fel az üzenetben, a Szentatya úgy nyilatkozott: a pápa és az egyház elleni támadások nem csupán kívülről érkeznek, hanem belülről is, az egyházban létező bűn miatt, ami rémisztőnek mondható.

Az akkor még bíboros Joseph Ratzinger teológiai kommentárt írt a harmadik titokhoz, amely egy fehérbe öltözött püspököt említ, aki romok és holttestek között halad, s ezt a képet leginkább a II. János Pál pápa elleni merénylettel lehet összefüggésbe hozni. Benedek pápa ezzel kapcsolatban most úgy fogalmazott: ebben a látomásban a pápa szenvedése látható, II. János Pál pápáé, de az egyház jövőjének eseményeit is jelzi, amelyek azóta tapasztalhatók. Az egyház bizonyos értelemben mindig szenvedő egyház lesz, s szenvedésének különböző formái lesznek, a világ végéig – olvasható a pápalátogatás hivatalos honlapján.

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink – olvasta már?
nemzetkozi-eucharisztikus-kongresszus-kivul-es-belul-tizenot-kerdes-es-valasz-segit-keszuletben
Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kívül és belül – Tizenöt kérdés és válasz segít a készületben

Fábry Kornélt, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) általános titkárát kérdeztük a budapesti találkozó előkészületeiről, tudnivalóiról. A kérdéseket és a válaszokat két részben adjuk közre. Az alábbiakban az első rész olvasható.

2019. február 18. hétfő
isten-tud-kozel-hozni-minket-egymashoz-uzeni-hazassag-hete
Isten tud közel hozni minket egymáshoz – üzeni a házasság hete

A hazánkban tizenkettedszer megrendezett házasság hete programsorozat záró szentmiséjére február 17-én, a budapest-belvárosi Nagyboldogasszony-főplébánia-templomban került sor. A liturgiát Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök vezette.

2019. február 18. hétfő