Biblia éjszakája az egri Ward-iskolában

Kishírek – 2015. szeptember 24., csütörtök | 16:16

Szeptember 17-én ismét megrendezték az Egri Ward Mária Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskolában a „Biblia éjszakája” elnevezésű programot, melyen több mint százan vettek részt: szülők, diákok és tanárok egyaránt.

Benvin Sebastian Madassery SVD atya előadása kicsiket és nagyokat egyaránt megszólított – számol be az eseményről Papp Éva Bernadett CJ. A közös agapén lehetőség nyílt beszélgetésre és kötetlen együttlétre. A liturgikus táncokat szentírási idézetek mélyítették el, fokozatosan elvezetve Isten jelenlétének megtapasztalásához. A tanúságtételek valóban hitébresztőek voltak. Több diák is visszajelezte, hogy jövőre ő is szeretne részt venni azokon az ifjúsági programokon, amelyekről a diáktársak beszámoltak.

A szentmisére fényliturgiával készültek: „figyelmeztetve magunkat a mécses lángjával arra, hogy az örömhírt tovább kell adnunk”. A diákok által előre megírt miseszándékokat az oltár elé helyezték. A szentmisén a diákok zenéltek és énekeltek Vasko Hajnalka tanárnő vezetésével.

Néhány diák Biblia éjszakáján megélt tapasztalata:

„A másik fontos, amit kiemelnék, a liturgikus tánc. Együtt táncolni, de nemcsak együtt, hanem Istennel is, több embert elérzékenyített. Ez is egy feltöltődést adott, és sok örömet a továbbiakhoz.”

„A liturgikus tánc mindig a kedvencem, de nagyon rövid (vagyis én szívesen táncoltam volna még).”

„A lányok tanúságtételétől én is kedvet kaptam, és majd szeretnék minél előbb megtapasztalni egy ilyen élményt.”

Nagy élmény volt. A misén gitároztam. Igazából nem lehet szavakkal elmondani. Olyan volt, mintha Isten énekelt volna velünk, amikor gitároztunk.”

„Sebastian atya nagyon kedves volt. Látszott rajta, hogy szívből szeretné, hogy megtapasztaljuk az Isten végtelen szeretetét.”

„Nagyon jó volt a hangulat, finomak voltak a sütemények, és érezni lehetett a szeretetet.”

„A fényliturgia lelkemig hatolt. Becsuktam a szemem, és éreztem, ahogy repül a lelkem.”

„Remélem, lesz még sok Biblia éjszakája.”


Fotó: Egri Főegyházmegye

Egri Főegyházmegye/Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria