Bibliai szereplőkről készítettek bábokat Kolozsváron

2019. március 4. hétfő 10:00

Február 27-én, szerda délután bábkészítő műhelynek adott otthont a kolozsvári Szent Mihály-plébánia hittanterme. A foglalkozáson bibliai szereplők elevenedtek meg természetes anyagok felhasználásával.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A már pedagógusként dolgozó, valamint hittanárnak, óvónőnek vagy tanítónak készülő egyetemi hallgatók részvételével szervezett bábkészítő műhelyt Gozner Gabriella, a Szent Imre Római Katolikus Óvoda pedagógusa vezette. Irányításával a húsz érdeklődő pamutból, gyapjúposztóból és festett gyapjúból készített állóbábokat, amelyek elsősorban a Franz Kett nevével fémjelzett hitoktatási módszer alkalmazásához szükségesek.

Az óvodások és kisiskolások hitoktatásában használt, csak természetes anyagokból készült eszközöket használó pedagógiához nehezen szerezhetőek be megfelelő ember- és állatbábok, ezért a kolozsvári műhely ilyen téren hiánypótlónak is számít.

A jó hangulatú foglalkozás elején Kémenes Lóránt főesperes-plébános, aki szintén az élményalapú hitoktatás híve, örömét fejezte ki, és a plébánia további támogatásáról biztosította az érdeklődőket. A műhely következő alkalmán állatfigurákat készítenek a résztvevők.

Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Címkék: Biblia , hitoktatás
Vezető híreink – olvasta már?
papp-miklos-edzesterve-nagybojtre-iii-resz-olvass-nap-mint-nap-jakab-apostol-levelebol
Papp Miklós edzésterve nagyböjtre, III. rész: Olvass nap mint nap Jakab apostol leveléből!

Papp Miklós görögkatolikus parókus rendhagyó edzésre hív a nagyböjtben. Takarítsuk ki fejünk „faliújságját”, és olvassunk el mindennap egy fejezetet Jakab apostol leveléből – ajánlja a kihívás harmadik részében.

2019. március 18. hétfő
van-e-jovoje-kereszteny-hitnek-megjelent-az-uj-ember-kiadvanyok-legujabb-kotete
Van-e jövője a keresztény hitnek? – Megjelent az Új Ember Kiadványok legújabb kötete

A Magyar Kurír Új Ember Kiadványok sorozatának legújabb, „Imádság ködben” című kötetében a kortárs teológia két meghatározó alakjának, Hans Joasnak és Robert Spaemann-nak a keresztény hit jövőjéről folytatott beszélgetését tesszük közzé. Kedvcsinálóként a fordító, Görföl Tibor előszavát olvashatják.

2019. március 18. hétfő