Bibliai szereplőkről készítettek bábokat Kolozsváron

2019. március 4., hétfő | 10:00

Február 27-én, szerda délután bábkészítő műhelynek adott otthont a kolozsvári Szent Mihály-plébánia hittanterme. A foglalkozáson bibliai szereplők elevenedtek meg természetes anyagok felhasználásával.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A már pedagógusként dolgozó, valamint hittanárnak, óvónőnek vagy tanítónak készülő egyetemi hallgatók részvételével szervezett bábkészítő műhelyt Gozner Gabriella, a Szent Imre Római Katolikus Óvoda pedagógusa vezette. Irányításával a húsz érdeklődő pamutból, gyapjúposztóból és festett gyapjúból készített állóbábokat, amelyek elsősorban a Franz Kett nevével fémjelzett hitoktatási módszer alkalmazásához szükségesek.

Az óvodások és kisiskolások hitoktatásában használt, csak természetes anyagokból készült eszközöket használó pedagógiához nehezen szerezhetőek be megfelelő ember- és állatbábok, ezért a kolozsvári műhely ilyen téren hiánypótlónak is számít.

A jó hangulatú foglalkozás elején Kémenes Lóránt főesperes-plébános, aki szintén az élményalapú hitoktatás híve, örömét fejezte ki, és a plébánia további támogatásáról biztosította az érdeklődőket. A műhely következő alkalmán állatfigurákat készítenek a résztvevők.

Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Címkék: Biblia , hitoktatás
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
eletunk-egyetlen-celja-odaadni-onmagunkat-istennek-rank-bizottakert-apor-vilmos-unnep-gyorben
Életünk egyetlen célja odaadni önmagunkat Istennek a ránk bízottakért – Apor Vilmos-ünnep Győrben

Május 23-án Székely János szombathelyi megyéspüspök mutatott be ünnepi szentmisét Boldog Apor Vilmos püspök emlékére a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban, Veres András győri megyéspüspök koncelebrálásával és a Győri Egyházmegye papságának részvételével.

13:26
csiksomlyoi-papalatogatas-elkeszultek-szektorbeosztasok-kiosztottak-belepoket
Csíksomlyói pápalátogatás – Elkészültek a szektorbeosztások, kiosztották a belépőket

A jegyek kézbesítésével a csíksomlyói pápalátogatásra regisztráltak számára immár az is egyértelművé vált, hogy ki honnan követheti a csíksomlyói nyeregben a Ferenc pápa által június elsején celebrált szentmisét. A Gyulafehérvári Főegyházmegye rövid összefoglalóját adjuk közre.

2019. május 23., csütörtök
Útravaló – 2019. május 24.

Útravaló – 2019. május 24.

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Májusban Seregély István nyugalmazott egri érsek útravalóit olvashatják.

Korábbiak »

Mai evangélium – 2019. május 24.

Mai evangélium – 2019. május 24.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Mt 1,18–23

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle