Böjte Csaba gyermekeinek is gyűjtenek a Születés Hete keretében Nagyváradon

Külhoni – 2015. április 26., vasárnap | 14:02

Negyedszer rendezik meg Nagyváradon a Születés Hete rendezvénysorozatot május 4. és 9. között, hogy a gyermekvállalás miatti új szerepekkel és szerepkonfliktusokkal szembenéző nők számára hiteles segítséget nyújtsanak. Idén a Szent Angéla Ház javára gyűjtenek adományt – tájékoztat az Erdély Online.

Nagyváradon ismét a Posticum Kulturális Központ ad otthont az eseménynek május 4. és 9. között. A rendezvény idei célkitűzése a családok tájékoztatása mellett az adománygyűjtés, amivel a dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett Szent Angéla Ház gyermekeit kívánják támogatni. Ennek értelmében az előadásokon és programokon adomány fejében lehet részt venni. Emellett egész héten várják a pénzadományokat, tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodószereket és tanszereket a Posticum székhelyén. A rendezvény ideje alatt megtekinthetők lesznek a Megszülettem és a Kistestvérem születik rajzpályázatok alkotásai.

* * *

A szervezők azzal a céllal indították útjára a rendezvénysorozatot, hogy a várandós, szülés előtt álló kismamák, családok minél szélesebb körű tájékoztatást kaphassanak az előttük álló nagy eseményről, illetve a számukra elérhető választási lehetőségekről, azért, hogy a szülés ne csak megtörténjen velük, de kisbabájuk világra hozatala életüknek valóban egyik legemlékezetesebb, legszebb élménye lehessen.

A rendezvénysorozat keretében Magyarországon és Románia számos településén (Kolozsváron, Sepsiszentgyörgyön, Székelyudvarhelyen) szülészorvosok, szülésznők, bábák, dúlák, pszichológusok, családterapeuták, szoptatási tanácsadók, természetgyógyászok beszélgetnek az érdeklődőkkel, remélve, hogy a programok egyre több várandós nőt és családot segítenek hozzá ahhoz, hogy a várandósság ideje és maga a szülés ne szorongással, bizonytalansággal, aggodalmakkal teli időszak legyen.

A rendezvénysorozat nem titkolt célja, hogy a kisgyermeket váró családokban tudatosítsák ennek az életszakasznak a fontosságát és szépségét; hogy a kismamákat megerősítsék nőiségükben; segítsék őket a babájukkal és párjukkal való kapcsolatuk elmélyítésében és megfelelő mennyiségű és spektrumú információt nyújtsanak nekik a számukra legmegfelelőbb és emberhez méltó szülési mód kiválasztásához. Nem véletlenül volt az előző évek egyik jelmondata: „Ha nem ismered a lehetőségeidet, akkor egy sincsen.”

A Születés Hete nagyváradi programja részletesen itt található.

Fotó: Programturizmus.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria