Böjte Csaba üzenete a médiaapostolokhoz Gazdagréten

Hazai – 2014. május 28., szerda | 14:01

Böjte Csaba ferences testvér Szederkényi Károly plébános meghívására május 25-én szentmisét mutatott be Gazdagréten a Szent Angyalok-plébániatemplomban – tájékoztatta szerkesztőségünket Dr. Szabó Antal.

A szentmise elején a ferences szerzetes átadta Károly atyának és az egyházközség tagjainak a csíksomlyói Mária-szobor kicsinyített másolatát. A még a mohácsi vész előtt készített szobor közel ötszáz éve a Boldogságos Szűz oltalmát szimbolizálja, ezért kérte Csaba testvér a Szűzanyát, hogy jelenlétével segítse a plébánia közösségét és a templomépítőket a közelgő templomépítés során.

Böjte Csaba prédikációjában arról beszélt, hogy aktívnak kell lennünk mindennapi munkánkban és Jézus Krisztus szeretetében. 

A szentmise után a médiaapostoloknak tartott lelkigyakorlaton Csaba testvér elsőként a Fehér Szív Útjáról beszélt: „Sokan vágyunk boldogságra, ehhez az út a testi-lelki tisztuláson keresztül vezethet. A pálosok Gellért-hegyi templomától az Erzsébet hídon át a ferencesek templomáig vezető zarándokúton átgondolhatjuk a Fehér Szív állomásait.”

Ezt követően felhívta a figyelmet a békéért való imára az internetes média felhasználásával: egy külön erre a célra létrehozandó Facebook-oldalon minden nap találunk majd imádságokat a békéért. Végül a szeretet kimutatásának fontosságát hangsúlyozta Csaba testvér a gyermekeinkkel való kapcsolatban: az apák és anyák keressék a szépet és a jót gyermekeikkel együtt.

A szentmisére és az elmélkedésre kaptak meghívást a hit évében, 2012-ben meghirdetett Médiaapostol elnevezésű mozgalom tagjai. A mozgalom célja, hogy a keresztények a média segítségével is megvallhassák hitüket és a PAX Televízió közvetítésével eljuttassák az evangéliumot az emberekhez. Az immár több mint 600 médiaapostol imádkozik a hit terjedéséért és anyagilag támogatja a médiában a vasárnapi szentmisék közvetítését.

A május 25-i találkozón közel 200 zarándok is részt vett, akik az ország különböző részeiről érkeztek.

A szentmisét és a lelkigyakorlatot követő szeretetvendégség után kezdődött a médiaapostolok felavatásának ünnepe, amelyen az újonnan avatottak Csaba testvér kezéből vehették át a médiaapostoli oklevelet.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria