Böjte Csaba üzenete a vakációra: Mennyire találják meg a többiek mellettünk a helyüket?

2018. július 20. péntek, 19:44

Böjte Csaba ferences szerzetes egy kis önvizsgálatra hív a nyár derekán, a vakáció kellős közepén. Csaba testvér július 17-én írt levelét adjuk közre.

Bűnbánat! Az elmúlt évben minden százezer magyarból tizenkilencen megölték magukat, öngyilkosok lettek. Többnyire 50–60 éves férfiak fordultak önmaguk ellen, de sajnos a tavaly öngyilkosság által elpusztult közel kétezer magyar ember között sok-sok szépreményű fiatal lány és fiú is van. Egy falunyi lakosság nem találta a helyét mellettünk, és elment közülünk örökre! El kell ezen gondolkodnunk, ez nem csak az ők dolguk, Isten az ő vérüket rajtunk is számon kéri! Mennyire szerettük, szeretjük egymást, mennyire erősen fogom testvérem kezét?

Szent Péter figyelmeztetése mindannyiunknak szól: „Józanok legyetek és vigyázzatok. Ellenségetek, a sátán, ordító oroszlán módjára ott kószál mindenütt, és keresi, kit nyeljen el.” (1Pt 5,8)

A nyári vakáció a bűnbánat, az újratervezés ideje is! Egy hosszú tanév végén fontos, hogy elcsendesedjünk, magunkba nézzünk, önmagunkat értékeljük, és ha kell, újratervezzük életünket. Fontos lenne, hogy kimondjuk, hogy a mi legnagyobb ellenségünk a bűn! Életemet, családomat, közösségemet egyedül a bűn tudja tönkretenni, pusztulásba sodorni, kárhozatra taszítani.

Mennyi csoda történt a mi városunkban, a mi életünkben, az isteni gondviselésnek hány csodáját láthattuk, tapasztalhattuk csak az elmúlt években; de vajon én tudok-e magamba nézve, bűnbánatot tartva új életet kezdeni férjemmel, feleségemmel, családom tagjaival, barátaimmal?

Szeretettel,
Csaba testvér

Forrás: Magnificat.ro Facebook-oldala

Fotó: Merényi Zita

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Vezető híreink - olvasta már?
pro-cultura-hungarica-dijat-kapott-bojte-csaba
Pro Cultura Hungarica díjat kapott Böjte Csaba

A magyar kultúra ápolását, a közösségépítést és a nemzeti identitás megőrzését elismerő díjakat, köztük Böjte Csabának Pro Cultura Hungarica díjat adtak át a magyar kultúra napján, január 22-én a budapesti Hagyományok Házában.

09:51
zenari-biboros-budapesten-keresztenyek-irgalmas-szamaritanusok-sziriai-foldi-pokolban
Zenari bíboros Budapesten: A keresztények irgalmas szamaritánusok a szíriai földi pokolban

Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nuncius január 21-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében beszélt a szíriai nép, különösen a gyermekek szenvedéseiről. Bemutatták a magyar kormány által támogatott kórházi programot is, amely a szegények kezelését teszi lehetővé.

2019. január 22. kedd