Böjti futást rendeztek Nyíregyházán

Hazai – 2015. március 30., hétfő | 16:34

Nyíregyházán rendezték meg március 28-án, szombaton a „Böjti futás” elnevezésű futóversenyt. A több kategóriában meghirdetett verseny a nagyhétre való felkészülést szolgálta – számol be a Hajdúdorogi Metropólia.

„A jó harcot megharcoltam, a pályát végigfutottam, hitemet megtartottam.” (2Tim 4,7) Szent Pál szavain felbuzdulva hirdette meg a Hajdúdorogi Metropólia a „Böjti futás” elnevezésű rendezvényt, amely március 28-án a nyíregyházi Sóstó partján zajlott az ország különböző településeiről érkezett több mint nyolcszáz résztvevővel. A zord időjárás ellenére a futáson mind a három görögkatolikus egyházmegye nagy létszámban képviseltette magát mind egyházközségi, mind intézményi szinten. Számos görögkatolikus általános iskola vállalta a megmérettetést, illetve a Szent Lukács Szeretetszolgálat nevelőszülői hálózatából és lakóotthonaiból is sokan nekivágtak a távnak.

Kocsis Fülöp érsek-metropolita imádsággal nyitotta meg a versenyt, és köszönetet mondott a szervezőknek, a püspöki hivatal dolgozóinak. Szilvási István önkormányzati képviselő a város nevében osztotta meg a résztvevőkkel biztató gondolatait, majd a köszöntők után Kalapos Tamás koreográfus, táncoktató vidám zenés bemelegítőt tartott. A rajtszámok feltűzése után kezdetét vette a verseny.

Dél körül zajlott le az eredményhirdetés: tizenhárom kategóriában hirdettek győzteseket. Ezt követte a záró imádság (VI. imaóra) Kocsis Fülöp érsek-metropolita vezetésével és gondolataival, aki elmélkedésével a nagyhét szertartásaira is felkészítette a versenyzőket és a megjelenteket.

Fotó: Hajdúdorogi Metropólia

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria