Boldog Salkaházi Sára-emléknap Szepsiben

2018. május 12. szombat 13:14

Emléknapján ünnepi igeliturgiával emlékeztek meg Boldog Salkaházi Sáráról a szepsi plébániatemplomban május 11-én. A vértanúról elnevezett szepsi egyházi iskolaközpontban emlékbeszélgetésekkel, majd ballagással ünnepeltek. Gábor Bertalan esperes, plébános tájékoztatott.

A május 11-i ünnepi igeliturgiát Gábor Bertalan szepsi esperes plébános vezette. A liturgián a Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpont énekkara és az elsőáldozó gyerekek énekeltek.

A jelen lévő diákok, tanárok, szülők és hívek azért imádkoztak, hogy Sára testvér közbenjárása segítse az új iskola felépítését, s hogy mindig legyen benne megfelelő számú, az emberekért, a hitért és az evangéliumi értékekért elkötelezett diák és tanár.

A ballagó diákok tanújelét adták annak, hogy – miként elhangzott – felismerve az idők jelét, Sára testvér példájára hatékonyan akarják hirdetni a szegényeknek az üdvösséget, a raboknak a szabadulást, a szomorúaknak a vigasztalást. Szeretnének villámhárítókká lenni kicsiben és nagyban. A végzősök Salkaházi Sára egyik imáját idézték fel: „Uram, indulatos, heves, ideges, szenvedélyes vagyok, pedig szeretlek Téged! Engedetlen, makacs, dacos vagyok, pedig szeretlek Téged! Nyugtalan, kapkodó, zavart vagyok, pedig szeretlek Téged! És még mennyi minden volna bennem, ha Te nem szeretnél engem! Én hűséges akarok lenni és maradni mindhalálig.”

Az ünnepet megelőző napon a gimnazisták egy csoportja koszorút helyezett el a Kassai Szent Erzsébet-székesegyházban Boldog Salkaházi Sára szobránál, majd virágot és koszorút a Rozália-temetőben található családi sírokon.

A szepsi Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpont 2015. szeptember elsején nyitotta meg kapuit – óvodai, alapiskolai és gimnáziumi részleggel. Az intézményben a közeljövőben kihelyezett főiskolai oktatásra is lehetőség nyílik, magyar nyelven.

Forrás és fotó: Szepsi Római Katolikus Esperesség

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-exkluziv-interjuja-nyugati-keresztenyseg-is-megujulhat
Ferenc pápa exkluzív interjúja: A nyugati kereszténység is megújulhat!

Abból az alkalomból, hogy Szent XXIII. János pápa földi maradványait Rómából Bergamóba szállították, a Szentatya exkluzív interjút adott a L’Eco di Bergamo című napilapnak, amelyben több aktuális kérdést is érintett.

2018. május 25. péntek
vilagmeretu-szentsegimadasra-hivnak-junius-2-an
Világméretű szentségimádásra hívnak június 2-án!

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Általános Titkársága úrnapjához kapcsolódva június 2-án délután 5-től szentségimádást hirdet, hogy együtt dicsőítsük az Oltáriszentségben jelenlévő Jézust szerte a világon. Továbbra is lehet új helyszíneket regisztrálni a Corpus Domini weboldalon.

2018. május 25. péntek