Boldoggá avatták Chiara Luce Badanót

2010. szeptember 24. péntek, 16:10

Amint hírt adtunk róla, szeptember 25-én Rómában került sor Chiara Luce Badano boldoggáavatására. Több mint tizenkétezren, többségükben fiatalok jelentkeztek az ünnepi szertartásokon és a szombat esti programon való részvételre.

A boldoggáavatási szertartás előtt minden jelenlévő előtt elismétlik majd azt a felhívást, amelyet XVI. Benedek intézett a fiatalokhoz Angliában: arra buzdította őket, hogy törekedjenek az életszentségre, hangsúlyozva, hogy ez az út az igazi boldogsághoz.

A szombati és vasárnapi eseményeket számos televízió mellett a CTV is közvetíti. Valamennyi program követhető lesz interneten: a közvetítés honlapján a programok szövege magyar nyelven is megtalálható majd.

Az eseménnyel kapcsolatos korábbi hírünk itt található, Chiara Luce életéből epizódokat pedig Háttér rovatunkban olvashatnak. Ugyanitt  egy interjú is található róla, amely Livio Maritano püspökkel, a szenttéavatási eljárás kezdeményezőjével készült.

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Vezető híreink – olvasta már?
a-legfontosabb-amit-tudnunk-kell
A legfontosabb, amit tudnunk kell

Évközi 6. vasárnap – Gondolatok az evangéliumhoz (Lk 6,17.20–26)

16:00
ferenc-papa-ne-feljunk-talalkozni-krisztussal-az-idegenekben-es-migransokban
Ferenc pápa: Ne féljünk találkozni Krisztussal az idegenekben és a migránsokban!

Február 15-én délután maga a Szentatya nyitotta meg szentmisével a „Félelemtől mentesek” című háromnapos találkozót Sacrofanóban, amelyet az Olasz Püspöki Konferencia (CEI) „Bevándorlók” nevű alapítványa, az olasz karitász és az Astalli Központ szervezett.

08:57