Bonót, a U2 frontemberét fogadta a pápa

2018. szeptember 20., csütörtök | 19:09

Ferenc pápa szeptember 20-án délután a Szent Márta-házban fogadta Paul David Hewsont, művésznevén Bono Voxot. Az ír rockzenekar, a U2 frontembere támogatásáról biztosította a – gyermekek és fiatalok képzésével foglalkozó – Scholas Occurrentes pápai alapítvány nevelési misszióját.

„Ferenc pápa rendkívüli ember ezekben a rendkívüli időkben” – mondta Bono a pápai audienciát követő vatikáni sajtótájékoztatón. „Láttam a fájdalmat az arcán” – idézte fel az újságíróknak az írországi egyházi személyek által kiskorúak ellen elkövetett visszaélésekre utalva. José María del Corral, a Scholas Occurrentes főigazgatója rövid bevezetőjében a pápai alapítvány és az ír énekes együttműködését ismertette. Bono elmondta azt is, elmesélte a pápának, hogyan lépett be a zene világába, ami nem volt nehézségektől és akadályoktól mentes.

A U2 énekese villámcsapásszerű élménynek nevezte a pápával való találkozását. Beszámolt arról, hogy természetesen és kötetlenül folyt közöttük a párbeszéd, amely érintette a jelentős aktuális témákat, mint a fiatalok és elsősorban a lányok nevelése, akik a világ különböző országaiban a peremre szorulás és a kirekesztés miatt szenvednek. Az énekes támogatja a Scholas Occurrentes tevékenységét, innovatív projektjeit, amelyek a nevelés forradalmának nagy küldetését szolgálják: segíteni a fiatalokat, hogy felfedezzék az élet értelmét. A pápai audiencia során szó volt még közös otthonunk védelméről és a Laudato si’ kezdetű enciklikáról, amely a környezetvédelemmel foglalkozik.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink – olvasta már?
hittel-multbol-jovobe-mindszenty-szobrot-avattak-petofiszallason
Hittel a múltból, a jövőbe – Mindszenty-szobrot avattak Petőfiszálláson

A Mindszenty Társaság és a Magyar Pálos Rend meghívására gyűltek össze a hercegprímás szobrának avatására, valamint a társaság alapította Mindszenty-emlékérem átadására az ünneplők Petőfiszállás-Pálosszentkúton március 23-án. Az ünnepen Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek mutatott be szentmisét.

2019. március 23., szombat
a-biblia-uzenete-napunk-gyumolcset-hozza-meg
Napunk gyümölcsét hozza meg

Nagyböjt 3. vasárnapja – Gondolatok az evangéliumhoz (Lk 13,1–9)

2019. március 23., szombat