Bővült a kurzuskínálat a Pázmány Szenior Egyetemen

Hazai – 2014. december 18., csütörtök | 18:18

Az első szemeszterben tapasztalt érdeklődésnek köszönhetően kibővült kurzuskínálattal indul a Pázmány Szenior Egyetem (PSZE) tavaszi féléve. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának budapesti előadás-sorozataira január 23-ig lehet jelentkezni – közölte az egyetem.

Főleg azokat a nyugdíjas éveikhez közeledő vagy már nyugdíjas érdeklődőket várják továbbra is, akik bővülő szabadidejükben gyarapítani szeretnék tudásukat. A PSZE azonban változatlanul nyitott a fiatalabb korosztályok számára is.

A hagyományteremtő őszi szemeszter hat kurzusáról elégedetten nyilatkozott a százhúsz beiratkozott hallgató, valamint a számos napijegyes látogató. A többség a kurzusok végéig kitartott, és nagy érdeklődést mutatnak a folytatás iránt. Ezért döntött úgy a kar, hogy a második félévre már bővebb választékot kínál: most nyolc kurzusra lehet jelentkezni, amelyből az egyik több tudományágat felölelve mutatja be a századforduló világát. Ennek a sorozatnak az előadásai keddenként lesznek, míg szerdán három, csütörtökön négy különböző tudományterület kurzusai közül választhatnak az érdeklődők.

Szerdánként Imádság és szórakozás a barokk kor irodalmában címmel irodalomtudományi, Pszichológiáról nem csak fiataloknak címmel pszichológiai és Az egyén a társadalomban, a társadalom az egyénben elnevezéssel szociológiai kurzuson vehetnek részt az érdeklődők. Csütörtökönként művészettörténeti (Gondolatok a szoborról az antikvitástól napjainkig), irodalomtudományi (Világirodalmi klasszikusok az ókortól napjainkig), történelemtudományi (A magyar őstörténet kutatásának legfrissebb eredményei) és politológiai (Kereszténység és társadalom) előadásokat hallgathatnak a PSZE hallgatói.

Valamennyi előadást 17.00–18.30 között tartják a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának budapesti Sophianum épületében (VIII., Mikszáth Kálmán tér 1.). A kurzusok január 27-én, 28-án és 29-én kezdődnek, és április közepéig tartanak. A teljes kurzus mellett az egyes előadások napijeggyel is látogathatók.

Jelentkezni január 23-áig lehet: elektronikusan a jelentkezési lap kitöltésével a honlap regisztrációs felületén, vagy személyesen a Sophianum (Budapest, VIII. kerület, Mikszáth Kálmán tér 1.) épületében.

Pontos részletek a kar honlapján olvashatók.

A szervezők most ajándékkártyát is kínálnak, amelyet szeretteiknek, barátaiknak adhatnak karácsonyi vagy egyéb ünnepi meglepetésként.

Fotó: PPKE BTK

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria