Búcsút ünnepeltek Kalocsán Szent István-nap előestéjén

2018. augusztus 20. hétfő, 16:47

Augusztus 19-én, vasárnap tartották a kalocsai Szent István király-templom búcsúját. Az ünnep az egyházmegye papnövendékei által vezetett énekes vesperással vette kezdetét. A szentmisét Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek mutatta be.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az ünnep kezdetén a házigazda, Mészáros István kanonok-prépost köszöntötte a főpásztort és az ünneplőket. A szentmisén megjelent többek között Bozó Tibor dandártábornok, az MH Altiszti Akadémia parancsnoka, Dávid Károly dandártábornok Bács-Kiskun megye rendőrfőkapitánya, Tanács Eszer Tímea bv. ezredes a Kalocsai Fegyház és Börtön parancsnoka, András István bajai rendőrkapitány, Bálint József Kalocsa város polgármestere, Kálóczi Norbert a kalocsai járásbíróság elnöke, Kákonyi Gábor főkáptalani ügyész, a kalocsai paprikalovagrend tagjai, a város papjai, valamint a környék hívei.

Az ünnepi szentmise fényét emelte, hogy sokan a méltán híres kalocsai viseletbe öltözve álltak sorfalat az oltár mellett. A Szent István király ereklye jelenlétében bemutatott liturgia végén minden résztvevőt szerény agapéval látott vendégül a templom közössége.

Forrás és fotó: Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
jotekonysagi-koncert-perbali-szent-anna-templom-javara
Jótékonysági koncertet szerveznek a perbáli Szent Anna-templom javára

„Mindnyájan egyért” mottóval jótékonysági koncertet szerveznek a tűzben súlyosan megrongálódott perbáli katolikus templom javára március 17-én, vasárnap a budapesti MOM Kulturális Központ színháztermében.

12:19
bognar-tamas-labodi-plebanos-jezus-nem-mosolytalan-egyhazat-alapitott-de-mi-ridegge-tesszuk
Bognár Tamás lábodi plébános: Jézus nem mosolytalan egyházat alapított, de mi rideggé tesszük

Szülei arra tanították, hogy ne „valaki”, hanem egyszerűen csak jó ember legyen. „Tapsi atya” az öröm embere. Vallja, hogy Jézus nem egy rideg, mosolytalan egyházat alapított; mi tesszük sokszor azzá. Bognár Tamással Lőrincz Sándor készített interjút, mely a Somogyi Hírlapban jelent meg.

2019. február 21. csütörtök