Búcsút vettek a diakónusok a gyulafehérvári szemináriumtól

2018. május 29. kedd, 14:47

Bár a papszentelésig még van egy hónap, a hagyományokhoz híven a hatodik tanulmányi év végén búcsút vettek az alma matertől a diakónusok a gyulafehérvári papnevelő intézetben május 25-én.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Ünnepi beszédében Daly Attila, a diáktanács elnöke nem a búcsúzásra, hanem a köszönetre helyezte a hangsúlyt. Emlékeztette ballagó társaikat, hogy a hét évvel ezelőtt kimondott igent most újból és örökre elköteleződve kell megerősíteniük a papszentelésben.

„Legyetek szentek: a hétköznapok munkás, szerető, mosolygós, kezet nyújtó, felemelő szentjei! Legyetek emberek, szolgáljátok Isten népét, és ne uralkodjatok felette; ajándékozzátok meg az embereket szeretetetekkel, de ne várjatok érte semmit viszonzásul!

Legyetek tanúk, kegyelemközvetítők, Krisztus katonái, akik nem rombolnak, hanem építenek; akik védelmeznek, átadva magukat a szeretet szavának!” – buzdított búcsúztatójában a szeminaristák képviselője.

Antal Zoltán a végzős évfolyam nevében felidézte az elmúlt éveket. Köszönetet mondott az elöljáróknak, a tanároknak, a papnevelő intézet alkalmazottainak.

A szemináriumban maradó kispapokhoz fordulva így fogalmazott a végzős kispap: „Idebent egy közösséget alkottunk, és ezért arra szeretnélek buzdítani titeket, akik egy ideig még itt maradtok, hogy legyetek nyitottak egymás felé, próbáljatok meg kilépni a kis szoba világából, és igaz barátságokat, testvéri kapcsolatokat kialakítani. (...) A földi barátságok mellett gyakran keressétek a Jézussal való találkozást, hiszen ő közös hivatásunk forrása!”

A diakónusok – egymás után – ünnepélyesen meghúzták az intézet csengőjét, ezzel zárva le tanulmányi éveiket.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Bőjte Csongor

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
pro-cultura-hungarica-dijat-kapott-bojte-csaba
Pro Cultura Hungarica díjat kapott Böjte Csaba

A magyar kultúra ápolását, a közösségépítést és a nemzeti identitás megőrzését elismerő díjakat, köztük Böjte Csabának Pro Cultura Hungarica díjat adtak át a magyar kultúra napján, január 22-én a budapesti Hagyományok Házában.

09:51
zenari-biboros-budapesten-keresztenyek-irgalmas-szamaritanusok-sziriai-foldi-pokolban
Zenari bíboros Budapesten: A keresztények irgalmas szamaritánusok a szíriai földi pokolban

Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nuncius január 21-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében beszélt a szíriai nép, különösen a gyermekek szenvedéseiről. Bemutatták a magyar kormány által támogatott kórházi programot is, amely a szegények kezelését teszi lehetővé.

2019. január 22. kedd
Seregély István: Útravaló – 2019. január 23.

Seregély István: Útravaló – 2019. január 23.

Seregély István nyugalmazott egri érsek szívügyének tekintette, hogy nyugdíjas éveiben elmélkedéseket írjon az Adoremusba. A múlt esztendő utolsó napján elhunyt főpapra emlékezve napról napra minden reggel közreadjuk a 2019. januári számba Útravaló címmel írt... »

Korábbiak »

Mai evangélium – 2019. január 23.

Mai evangélium – 2019. január 23.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Mk 3,1–6

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle