Bulgáriába és Macedóniába látogat Ferenc pápa

2018. december 14., péntek | 13:45

Május elején Bulgáriába és Macedóniába látogat Ferenc pápa – jelentette be december 13-án Greg Burke, a Vatikáni Sajtóközpont vezetője.

„Elfogadva a két ország hatóságainak és egyházának meghívását, Ferenc pápa 2019. május 5–7. között Bulgáriába utazik apostoli látogatásra. Felkeresi Szófiát és Rakovszki városát, Macedóniában pedig Szkopjében tesz látogatást. A pápai út programját később teszik közzé” – olvasható a közleményben.

A bulgáriai út mottója: „Béke a földön”, amely Szent XXIII. János pápa Pacem in terris kezdetű enciklikájára utal. Angelo Roncalli volt Bulgária első apostoli vizitátora és delegátusa. A mottó kiemeli a pápai út lényegét, és előrevetíti a békéért szóló imát, amelyet a pápa Bulgáriában fog elmondani. A pápai út logójában bolgár zászló öleli át a Földet, ahol egy világos zöld kör emeli ki a balkáni országokat, köztük Bulgáriát. A glóbuszt tartó két kéz figyelmeztet, hogy legyünk a béke építői. A felirat és a kezek sárga és fehér színe a Szentszék színeire utal. 

„Ne félj, te kisded nyáj!” (Lk 12,32) – a macedóniai pápai út mottója Lukács evangéliumának ez a mondata. A logóban Macedónia térképe látható piros és sárga színben, az ország zászlaját szimbolizálva. Az előtérben Ferenc pápa áldást osztó alakja található. A pápai út felirata alatti három kék fehér csík a Szeretet Misszionáriusaira és alapítójukra, Kalkuttai Teréz anyára utal, aki Szkopjéban született.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink – olvasta már?
kovacs-zoltan-mariologus-gyumolcsolto-boldogasszony-unneperol-86418-20190324235153
Kovács Zoltán mariológus Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepéről

Az alábbiakban Kovács Zoltán plébános, mariológus írását tesszük közzé Urunk születésének hírüladása, magyar népi nevén Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepéről.

05:00
ferenc-papa-isten-turelmes-es-lehetoseget-ad-valtozasra
Ferenc pápa: Isten türelmes, és lehetőséget ad a változásra

Március 24-én a Szentatya Jézusnak az Isten irgalmasságáról és a megtérés szükségességéről szóló példázatáról elmélkedett a déli Angelus elimádkozásakor. Beszédének fordítását teljes terjedelmében közreadjuk.

2019. március 24., vasárnap
Útravaló – 2019. március 25., Urunk születésének hírüladása (Gyümölcsoltó Boldogasszony)

Útravaló – 2019. március 25., Urunk születésének hírüladása (Gyümölcsoltó Boldogasszony)

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Márciusban Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle