CCEE – interneten elérhető az „Ecclesia in Europa 2015” kiadvány

Kitekintő – 2015. szeptember 4., péntek | 17:50

Elérhető az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE) honlapján az „Ecclesia in Europa 2015” dokumentum, mely a testület „Litterae communionis” című havonta megjelenő kiadványát, valamint a CCEE 2014. június és 2015. június közötti tevékenységét összefoglaló beszámolókat gyűjti egybe.

Az Ecclesia in Europa kiadvány egy kötetbe gyűjti az európai egyház intézményeinek: a különböző püspöki konferenciák, a CCEE, a COMECE (Az Európai Unió Püspöki Konferenciáinak Bizottsága) és a Szentszék Európa Tanács mellett működő missziójának éves jelentéseit – tájékoztat a CCEE közleménye.

A különböző egyházi intézményekről szóló válogatott hírek átfogó képet nyújtanak az olvasóknak arról, mi történt az európai egyházban az elmúlt évben.

„A CCEE ezzel a kiadvánnyal is folytatja küdetését, melynek része az európai püspökök tájékoztatása a püspöki konferenciák, a COMECE, az Európa Tanács mellett működő misszió és a CCEE tevékenységéről – fogalmazott Duarte da Cunha, a CCEE titkára. – A politikai, illetve gazdasági értelemben vett Európa, bár jól ismerjük, mégis bizonyos értelemben megfoghatatlan, mert elillan, mert messze van, mert más, mint amiben mi élünk a saját közösségünkben, a saját országunkban – ez azonban nem igaz az egyház esetében. Bízunk benne, hogy ezekből a beszámolókból az olvasók megismerik az európai egyház arcát – egy olyan egyházét, amely, bár sokféle helyzetben működik, sokféle problémával szembesül, mégis egyazon realitás, a gazdasági, politikai és kulturális határok fölött egységes valóság. Egy olyan egyház, amely tudatában van küldetésének, mely szerint Jézus Krisztust és az ő evangéliumát kell hirdetnie, a pápával egységben, az ő tanítását követve.”

Fotó: CCEE.eu

Magyar Kurír
(vn)

Kapcsolódó fotógaléria