Cristina nővér az olasz Voice fináléjában – VIDEÓVAL

2014. június 5. csütörtök 18:32

Június 5-én, csütörtökön este a Rai2 televíziós csatornán láthatjuk a Voice döntőjét – az Avvenire beszámol a várakozásokról és a győzelemmel járó veszélyekről.


Négy, egymástól különböző karakterű énekes került be az olasz Voice tehetségkutató műsor döntőjébe. Cristinának a 18 éves Giorgia Pinóval , a 24 éves Tommaso Pinivel, és a 28 éves metálénekessel, Giacomo Volival kell megmérkőznie a csütörtök esti fináléban.

A közönség eddigi szavazatai, a Twitter-üzenetek és a Youtube-csatorna nézettsége azt sejteti, hogy Cristina nővér lesz a befutó. A huszonöt esztendős szicíliai énekesnő kezdettől fogva a közönség kedvence. Mestere, J-Ax rapper látszólag egy igazi nehézfiú, de még ő is meghatódik, amikor meghallja Cristina hangját.

Cristina Scuccia őszinte örömmel énekel, és ezzel azt teszi, amit Ferenc pápa kér a keresztényektől: tanúskodik az örömről. A közönség soraiból sokan kérik, hogy selfie-t készíthessenek vele és szurkoló nővértársaival. „Csodálatosak vagytok!” – kiáltozzák feléjük. A fiatal apáca megnyerte az emberek rokonszenvét egyszerű, nem hivalkodó, odaadó természetével. Ahogyan maga mondta: „Kaptam egy ajándékot, amit nektek adok.”

A cikkíró megállapítja: úgy tűnik, az emberek a televízióban sem csak a színlelésre kíváncsiak, hanem szívesen látják, amikor valakiből őszinteség és tisztaság árad. Sokan felteszik azonban a kérdést: át tudja-e vajon majd alakítani azt a képet, amit a show-business fest róla – különc, energikus apáca, aki Ricky Martinnal énekel duettet. Képes lesz-e helyt állni a show-business világában, amikor majd lemezkiadó cégek versengenek érte és turnékra hívják. Meg tudja-e őrizni azt az egyszerűséget és örömet, ami árad belőle? Képes lesz-e közvetíteni és elmélyíteni azt az üzenetet, amellyel a színpadra lépett?

A Voice tavalyi befutója már figyelmeztette a nővért: a győztes könnyen válik árucikké, amelyet egyszeri használat után eldobnak – így történt ez vele is.

Az Avvenire tudósítója bizakodóbban látja a helyzetet, így zárja beszámolóját: „Cristina nővér kicsike. Amikor a színpadon átölelte Dylan, az óriási termetű rapper, akkor még kisebbnek látszott. De szemében ott csillog az a szelíd erő, mely odafentről érkezik.”

Magyar Kurír
(tzs)

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kultúra
Címkék: művészet
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
-mit-tesz-isten-en-is-december-17-en-szulettem-marfi-gyula-az-ad-limina-latogatasrol
„Mit tesz Isten, én is december 17-én születtem” – Márfi Gyula az ad limina látogatásról

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjai november 20. és 24. között ad limina látogatáson vesznek részt Rómában. A küldöttség tagjaként az örök városban tartózkodó Márfi Gyula veszprémi érseket Somogyi Viktória kérdezte tapasztalatairól, élményeiről a Vatikáni Rádióban.

2017. november 23. csütörtök
a-magyar-puspokok-felkerestek-nemet-magyar-kollegiumot
A magyar püspökök felkeresték a Német-Magyar Kollégiumot

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) tagjainak ad limina látogatása során november 22-én este a Collegium Germanicum et Hungaricumot (Német-Magyar Kollégium) keresték fel a főpásztorok, akik részt vettek a kollégiumi templom felszentelésének évfordulós ünnepén is.

2017. november 23. csütörtök