CrossSound – keresztény összművészeti fesztivál Vajtán

2014. július 28., hétfő | 10:14

A magyarországi egyházak ifjúságának kínál alkohol- és drogmentes fesztivált a július 31-én kezdődő CrossSound keresztény összművészeti találkozó Vajtán, ahol mintegy kilencven programot tartanak – tájékoztat az MTI .

A rendezvény nevében szereplő cross szó részben a nemzetköziségre és a felekezetköziségre, részben a különböző művészeti ágak találkozására, illetve a keresztre mint szimbólumra utal – ismertették a szervezők.

Az augusztus 3-áig, vasárnapig tartó, első alkalommal megszervezett találkozó egy színpaddal, öt művészeti helyszínnel és több mint kilencven különböző programmal debütál.

A külföldi fellépők többsége olyan nemzetközileg elismert együttes, amely Magyarországon most lép közönség elé először – derül ki a beharangozóból. Koncertet ad többek között a norvég Jesus Loves Electro, az angol Superhero, a Young and Free Hollandiából, az amerikai Bellarive, a magyar előadók közül pedig az Unless, Szabó Balázs, a Helyes_Beat és a STU33.

A koncertek mellett lesz color party, lehet graffitit készíteni, emellett neves előadók tartanak tánc-, pantomim-, illetve bábfoglalkozásokat.

A lelkiségi programok között szerveznek randikurzust és KéSzülődőt, vagyis a gyermekvállalásra felkészítő kiscsoportos műhelymunkát is.

A fesztivál teljes programja megtalálható a Crosssound.hu oldalon.

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kultúra
Vezető híreink – olvasta már?
ilyen-lesz-felujitott-harmashalom-oltar
Ilyen lesz a felújított Hármashalom-oltár

A csíksomlyói kegyhely Facebook-oldalán közzétették a nyeregbeli pódium felújításának látványtervét április 22-én, húsvéthétfő reggelén. A Hármashalom-oltárt Ferenc pápa június eleji látogatására újítják fel és bővítik ki.

18:57
ferenc-papa-husvethetfon-teli-marokkal-meritsunk-bekebol-es-derubol
Ferenc pápa húsvéthétfőn: Teli marokkal merítsünk a békéből és a derűből!

A Szentatya április 22-én délben már a húsvéti időre jellemző, „Mennynek királyné asszonya” kezdetű Mária-antifónát imádkozta el a Szent Péter téren egybegyűlt hívőkkel. Beszédében hangsúlyozta, hogy a sírnál járt asszonyokhoz hasonlóan saját életünkben mi is találkozhatunk Jézussal.

15:58