CrossSound – keresztény összművészeti fesztivál Vajtán

2014. július 28. hétfő, 10:14

A magyarországi egyházak ifjúságának kínál alkohol- és drogmentes fesztivált a július 31-én kezdődő CrossSound keresztény összművészeti találkozó Vajtán, ahol mintegy kilencven programot tartanak – tájékoztat az MTI .

A rendezvény nevében szereplő cross szó részben a nemzetköziségre és a felekezetköziségre, részben a különböző művészeti ágak találkozására, illetve a keresztre mint szimbólumra utal – ismertették a szervezők.

Az augusztus 3-áig, vasárnapig tartó, első alkalommal megszervezett találkozó egy színpaddal, öt művészeti helyszínnel és több mint kilencven különböző programmal debütál.

A külföldi fellépők többsége olyan nemzetközileg elismert együttes, amely Magyarországon most lép közönség elé először – derül ki a beharangozóból. Koncertet ad többek között a norvég Jesus Loves Electro, az angol Superhero, a Young and Free Hollandiából, az amerikai Bellarive, a magyar előadók közül pedig az Unless, Szabó Balázs, a Helyes_Beat és a STU33.

A koncertek mellett lesz color party, lehet graffitit készíteni, emellett neves előadók tartanak tánc-, pantomim-, illetve bábfoglalkozásokat.

A lelkiségi programok között szerveznek randikurzust és KéSzülődőt, vagyis a gyermekvállalásra felkészítő kiscsoportos műhelymunkát is.

A fesztivál teljes programja megtalálható a Crosssound.hu oldalon.

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kultúra
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-ne-feljunk-talalkozni-krisztussal-az-idegenekben-es-migransokban
Ferenc pápa: Ne féljünk találkozni Krisztussal az idegenekben és a migránsokban!

Február 15-én délután maga a Szentatya nyitotta meg szentmisével a „Félelemtől mentesek” című háromnapos találkozót Sacrofanóban, amelyet az Olasz Püspöki Konferencia (CEI) „Bevándorlók” nevű alapítványa, az olasz karitász és az Astalli Központ szervezett.

08:57
erdo-peter-nagyszeru-lenne-ha-az-eucharisztikus-kongresszust-boldogga-avatas-is-kiserhetne
Erdő Péter: Nagyszerű lenne, ha az Eucharisztikus Kongresszust boldoggá avatás is kísérhetné

Bizakodni lehet, hogy Mindszenty József bíboros boldoggáavatási eljárása újabb lépést tesz a 2020-as magyarországi Eucharisztikus Kongresszusig Erdő Péter bíboros, prímás szerint, aki vatikáni tanácskozásai végén Ferenc pápa csíksomlyói látogatásáról is nyilatkozott február 15-én MTI-nek.

2019. február 15. péntek