Családfesztivált szerveztek a vajdasági Muzslyán

Külhoni – 2016. május 27., péntek | 9:00

Nagybecskerek-Muzslyán tartották meg a Nagybecskereki Egyházmegye második családfesztiválját május 21-én, a nagybecskereki városrész plébániáján működő Don Bosco Családok Egyesülete szervezésében.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A rendezvény szentmisével kezdődött a Szűz Mária Szent Neve-templomban, amelyet a Nagybecskereki Egyházmegye főpásztora, Német László SVD mutatott be. A főpásztor a tavaly októberi püspöki szinóduson elfogadott, a családról szóló dokumentumról beszélt homíliájában.

A nap folytatásában a felnőtt résztvevők három előadáson vehettek részt. Mellár József törökbecsei esperes-plébános A család helyzete a mai világban, Magyar Lóránt diakónus Az elveszett érzelmek nyomában, míg Gyuris László székesegyházi plébános Irgalmasság a családban címmel tartott előadást.

A gyerekek ezalatt külön foglalkozásokon vettek részt, az animátorok ügyességi és kreatív játékokat szerveztek számukra. A találkozón a Don Bosco ifjúsági kórus és zenekar is fellépett.

A rendezvényen mintegy nyolcvanan vettek részt, a helybeliek mellett Nezsényből, Adáról, Szabadkáról, Erzsébetlakról, Lukácsfalváról, Szentmihályról és Nagybecskerek más városrészeiből is érkeztek családok. A családfesztivál a Segítő Szűzanya tiszteletére tartott körmenettel és májusi ájtatossággal zárult.

Forrás és fotó: Nagybecskereki Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria