Családi nap és húsvétváró foglalkozások az esztergomi Keresztény Múzeumban

Kultúra – 2015. március 3., kedd | 17:51

A március 4-én újra megnyitó esztergomi Keresztény Múzeum március 7-én családi nappal, március 2. és április 3. között pedig húsvétváró múzeumpedagógiai foglalkozásokkal várja az érdeklődőket – tájékoztatta szerkesztőségünket az intézmény.

Március első szombatján felnőtteket és gyermekeket egyaránt megszólító családi napra hívja a művészetszeretőket az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye fenntartásában működő múzeum. 10–17 óráig kézműves-foglalkozásokat tartanak, amelyek során templommaketteket és színes rózsaablakokat lehet készíteni. Építs templomot! címmel fél 11-től múzeumpedagógiai foglalkozás is várja – főként – az általános iskolásokat. A kicsik felfedezős feladatlapok segítségével is próbára tehetik tudásukat, a felnőttek pedig 15 órai kezdettel tárlatvezetésen vehetnek részt.

Március 2-a és április 3-a között ötféle húsvétváró múzeumpedagógiai foglalkozáson vehetnek részt gyermekcsoportok előzetes bejelentkezés után. A nyúl, a tojás és a feltámadt Krisztus címmel az alsós általános iskolásoknak, Egy különleges misztériumjáték címmel a felsősöknek, A történeti Jézus nyomában elnevezéssel pedig a gimnazisták számára tartanak élményközpontú programot. További két foglalkozásuk kifejezetten a hittanos csoportokat szólítja meg: a rövidebb Krisztus fegyverzete, a hosszabb Az Olajfák hegyétől a feltámadásig címmel.

Az időpontegyeztetés a múzeum elérhetőségein (telefon: 06/33/413-880; e-mail: keresztenymuzeum@vnet.hu), illetve Vereckei András múzeumpedagógusnál (06/70/244-3067) lehetséges.

A Keresztény Múzeum (Esztergom, Mindszenty tér 2.) szerdától vasárnapig, 10–17 óráig tart nyitva.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria