A családokat és a családi életre készülőket várják a szentkúti zarándoklatra

Hazai – 2015. június 29., hétfő | 15:26

Sarlós Boldogasszony ünnepéhez kapcsolódóan tartják Mátraverebély-Szentkúton az együtt járók, jegyesek, fiatal házasok, gyermekre vágyók és várók zarándoklatát. Bíró László püspök lesz a zarándoklat miséjének főcelebránsa július 5-én, vasárnap 11 órakor – tájékoztatott a kegyhely igazgatósága.


A zarándoklatot megelőző napokban, július 3. és 5. között (péntek estétől vasárnap délig) Bíró László püspök Papp Miklós görögkatolikus pappal, morálteológussal együtt a házasságra készülőknek és a gyermekre vágyóknak tart lelkigyakorlatot nemzeti kegyhelyünkön, amelyre július elsején,  szerda estig még lehet jelentkezni a szentkutszallas@gmail.com címen; ugyanitt részletes információt is adnak a rendezvényről.

A július 5-i zarándoknapon 10.15-től Lothringer Éva szociális testvér Elhatározás és hűség címmel vezeti a katekézist, a szentmise után pedig személyes áldásban részesítik az együtt járó, jegyes, fiatal házas, gyermekre vágyó és váró párokat.

A ferences atyák bátorítják azokat a családokat, melyek korábban is jelen voltak ezen a búcsúünnepen, és imádságaik meghallgatásra találtak, hogy jöjjenek el idén is hálát adni, az imameghallgatást pedig örökítsék meg egy hálatáblával, mert ezzel az apró jellel a következő nemzedékek számára adnak támpontot, hogy nehézségeik közepette van hova jönni kérni, imádkozni, hálát adni.

Fotó: Szentkút.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria